fbpx
PIA LILENTHAL EMANUEL ARNESSON TINA SUNDBAUM THOMAS RUUTH CHARLOTTE HERCZFELD ANNA PETTERSSON GUNILLA SVÄRD TOMMY ØSTMAN ULRIKA RITTER HÅKAN BÄFVE EBBA MARY DAHLSTRÖM RANDI EGGEN ANNIKA GAIMER MARIA KARLSSON CAROLINE ROBERTS KRISTINA (STINA) EKBERG RENSTRÖM BRITT ÖHMAN RAUTIO THERÉSE KYHLE BJÖRLING ANNE GRO STAREFOSS GREVE INGRID ROTH GALINA TOL-FAKKAR

Showroom

Åsögatan 176 Stockholm


PIA LILENTHAL

Pia Lilenthal – ”Det finns ingen anledning att göra vackra saker om de inte kommunicerar något”

Det syns i hennes konstverk. Pia Lilenthal har under sina verksamma år utvecklat en fri inställning till sitt skapande. I hennes verk blandas screentryck med akvarell och akryl där ingen teknik är för komplicerad eller simpel för att få ta plats.

Read more

EMANUEL ARNESSON

Måleriet är min dagbok – med bilder istället för ord

Den autodidakte konstnären Emanuel Arnesson rör sig mellan stora motivspektrum i sina målningar. Som officer inom svenska marinen finner han mycket av sin inspiration ute till sjöss. Kontrasten av att vara i land medför en mer öppen förståelse för vardagens stillhet och realism. Det är sinnesstämningarna från dessa två livskontraster som Emanuel porträtterar i sin konst. Motsatserna lyfter varandra, både i konsten och i livet som helhet.

Read more

TINA SUNDBAUM

Tina Sundbaum – ”Ateljén är mitt vardagsrum”

Hon målar ofta i serier där flera verk efter varandra bygger vidare på mönster eller färger. Betraktarna av hennes konst reagerar ofta på de vackra färgerna, andra ser associationer till olika kulturer exemplevis den japanska.

Read more

THOMAS RUUTH

Thomas Ruuths explosiva verk sätter tankar i huvudet på åskådaren

Konstnären Thomas Ruuth är djupt förankrad i sin samtid. Hans digitala kollagebilder är explosiva i sin uttrycksform samtidigt som de väcker funderingar om vår värld och tid. ”Det måste finnas en skrovlig yta annars blir det livlöst” säger Thomas om den digitalt framställda konsten som han skapar.

Read more

CHARLOTTE HERCZFELD

I Monets fotspår med fokus på färg och ljus – Impressionismen blev stilen för Charlotte Herczfeld efter studier i USA

Vem skulle inte vilja äga en tavla av Claude Monet? Det ville Charlotte Herczfeld också, men… så beslöt hon sig för att utbilda sig hos konstnärer som studerat under efterföljare till Monet och hans krets. 

Read more

ANNA PETTERSSON

Fotograferandet är ”lugnet i stormen” för Anna Pettersson

Anna Pettersson finner lugnet i stormen genom fotograferandet. Nu ställer hon ut i Artportables showroom med sina naturbilder där fokus ligger på macro.

Read more

GUNILLA SVÄRD

För Gunilla Svärd är känslan allt

Gunilla Svärd beskriver sin skapandeprocess som att läsa en jättebra bok. Det krävs krafttag för att komma igång men sen går det av bara farten, och när tavlan är färdig känner hon bara; ”vad nu då?”.

Read more

TOMMY ØSTMAN

Tommy Østman vågar ta ut svängarna med expressionistiska stadsmotiv – med akvarell ångrar man ingenting

Tommy Østmans motiv av en stad i förändring ger oss en modern expressionism med rå framtoning. Nu satsar han helhjärtat på sina akvareller. 

Read more

ULRIKA RITTER

I Ulrika Ritters keramiska skulpturer lyfts djurens karaktärer fram

I ateljén i det gamla Hänkelhuset vid Gustavsbergs porslinsfabrik arbetar konstnären Ulrika Ritter med keramik och skulptur. Hon har aktivt de senaste fem åren arbetat konstnärligt med sina skulpturer, vaser och fat. Djuren är kärnan i hennes uttryck, då de betytt oerhört mycket för henne genom livet och är en stor inspirationskälla.

Read more

HÅKAN BÄFVE

Håkan Bäfve hyllar lekfullheten i sina konstverk av naturmaterial

I verkstaden på bondgården i Gåvsta ligger grenar, fjädrar, horn och sten – allt vad naturen har att erbjuda kan bli till fantastiska verk när Håkan Bäfve sätter igång. Han har alltid bott nära naturen och ser till att samla mycket material på sina promenader under sommarhalvåret.

Read more

EBBA MARY DAHLSTRÖM

Ebba Mary Dahlström gillar utmaningen med akvarell

Ebba höll sin första utställning när hon var fyrtio år, en viktig händelse som definierat hennes konstkarriär. Det tog lång tid att nå dit men sedan dess har konstnärsskapet fortsatt framåt

Read more

RANDI EGGEN

Randi Eggens fotokonst känns igen på lång väg – Nu visar hon de populära motiven i Artportables showroom

Norska fotokonstnären Randi Eggen framstår som en oerhört entusiastisk människa och det som engagerar henne allra mest är hennes skapande. ”Ett fotografi är början, men genom bearbetning och bemästrande av de digitala verktygen skapas något mer”, berättar hon.

Read more

ANNIKA GAIMER

Annika Gaimers skulpturala konstverk visas upp på Åsögatan i Stockholm

Annika Gaimers balett- och sagoinspirerade verk visas just nu upp i Artportables Showroomfönster. Vi pratade med Annika om hennes meriter som kostymdesigner, konstnärligt mod och inspirerande resor.

Read more

MARIA KARLSSON

Fotografen Maria Karlsson har hittat sin röst genom mobilen – nu ställer hon ut i Artportables Showroom

Från fönstret i ett rivningshus nära barndomshemmet i Mariestad till Ystad Saltsjöbad – Maria Karlsson har nått ut till en stor publik genom linsen på mobiltelefonen.
– Jag kan redigera länge, men det ska vara okomplicerat att fota.

Read more

CAROLINE ROBERTS

Caroline Roberts oljemålningar med kvinnor väcker känslor

Bildkonstnären Caroline Roberts finner inspiration i vardagens möten och händelser och blandar det med egna tankar. Caroline önskar att hennes målningar väcker en känsla i betraktaren, att det är samma känsla som hon själv har när hon målar är inte viktig…

Read more

KRISTINA (STINA) EKBERG RENSTRÖM

Kristina Ekberg Renström sätter riktiga kvinnokroppar i fokus

Kristina ”Stina” Ekberg Renströms konst har kommit att kretsa kring starka kvinnor och att uppskatta sig själv. Nu ställer hon ut i vårt showroom.

Read more

BRITT ÖHMAN RAUTIO

Konstnärlig frihet är ledordet för Britt Öhman Rautio

Britt Öhman Rautio låter frihet vara ledordet för sitt måleri, både när det gäller skaparmetoder och motivtolkning. Hennes abstrakta verk talar till betraktarens inre och det är inte förvånande att hennes konstkarriär tagit fart sedan hon upptäckte sin personliga konststil.

Read more

THERÉSE KYHLE BJÖRLING

Therése Kyhle Björlings ”moments” är riktiga konversationsverk

Therése Kyhle Björling skapar kollage som hyllar gångna tider. I sina så kallade ”moments” vill hon hylla ögonblick och personer som påverkat henne, och hennes jakt på originaltidningar från världens hörn gör skapandet till ett mångsidigt arbete.

Read more

ANNE GRO STAREFOSS GREVE

Anne Gro Starefoss Greve hyllar kvinnor världen över

Norska Anne Gro Starefoss Greve målar starka kvinnor med symboliskt laddade ugglor. Verken blir en hyllning till kvinnor världen över och lyfter fram deras styrka, värdighet och stolthet.

Read more

INGRID ROTH

Ingrids färgstarka och hoppfulla tavlor är på väg till Indien

Konstnären Ingrid Roth ser fram emot ett spännande år med sitt färgrika måleri. I september tar hennes målningar plats i Bättre Konsts showroom, femte oktober inleds soloutställningen på Galleri Puckeln och i januari bär det av till Indien och Kolkata. Ingrid inleder ett nytt kapitel i sitt konstnärsskap.

Read more

GALINA TOL-FAKKAR

Ukrainskt måleri som lyfter fram historiska händelser

Med målet att få ut ukrainsk konst i världen sprider konstsamlaren Galina Tol-Fakkar kunskap om landets historia och kultur. Konstnärerna har i sin tur fått upp ögonen för den svenska konstmarknaden och den svenska historien, som ibland är sammanlänkad med den svenska.

Read more
Newcomers