fbpx

Showroom

Åsögatan 176 Stockholm


SOFIA SKOOG

Konstnären Sofia Skoog visar vägen mot självuppfyllelse och eufori i vardagen

För sex år sedan ställdes Sofia Skoogs liv på sin spets. I ovetskapen kring hur mycket tid som fanns kvar drevs hon till att omvärdera sitt liv och fann sin passion i målningen. Nu ställer hon för allra första gången ut sina alster och håller betraktaren i handen på vägen mot självuppfyllelse, hopp och fjärilar i magen.

Read more

HANNA SILVERLJUNG

Akvarellkonstnären Hanna Silverljung söker fridfullheten i naturen

Konstnären Hanna Silverljung har en enorm kärlek för naturen, vilket även avspelar sig i hennes akvarellmålningar. Nu ställer hon ut i Artportables showroom, en årstidsbaserad uppsättning skapad helt för det här tillfället.

Read more

MARY MYNTTI

Mary Myntti om positiv energi, kommunikation och den textila konsten

Med ett budskap om att ta ansvar för de energier vi sänder ut skapar textilkonstnären Mary Myntti otroliga skulpturer av allt från glitter till hård canvas. Under de kommande veckorna ställer hon ut i Artportables showroom och visar oss textila former som bland annat gestaltar rörelse och kommunikation människor emellan.

Read more

PERNILLA NYMAN

Pernilla Nyman använder dalahästen som ikon för samhällsfrågor och populärkultur

Avesta-bon Pernilla Nyman ser måleriet som ett krav i vardagen. Med sina dalahästar tolkar hon samhällsfrågor och debatter och inspireras av möten med människor. Under vecka 39-40 ställer Pernilla ut konstverk i Artportables fönster.

Read more

ELIN HANSDOTTER

Elin Hansdotter bjuder in till sin livfulla och förstärkta verklighet

Genom färgstarka, abstrakta verk förmedlar konstnären Elin Hansdotter sitt uttryck av en förstärkt verklighet. Upptäckarglädje, intuition och känslighet för olika slags intryck definierar skapandeprocessen där världen runt omkring oss förvandlas till något mer överraskande och livfullt. Ett nytt sätt att se på världen med andra ord – vilket Elin nu bjuder in oss till genom en utställning i Artportables showroom.

Read more

PER DUNBERG

Per Dunberg porträtterar människokroppens skönhet på digital väg

Per Dunberg beskriver sig själv som en udda fågel i konstvärlden. Hans speciella uttryck av digital fotokonst för tankarna till en slags modern, digital impressionism, både bekant och nytänkande. Som konstnär försöker han undvika att bli påverkad av andras konst, för att hålla sig ren i sitt eget skapande och de egna metoderna håller han gärna för sig själv.

Read more

GUNNEL ARVIDSSON

Gunnel Arvidsson om fingertoppskänsla, poesi och trädets livskraft

Livet har en skönhet, en skör skönhet. Människan i världen, det mänskliga är ett tema som väcker genklang hos konstnären och poeten Gunnel Arvidsson, liksom tidens rörelse i landskapet. “Jag är väldigt känslig för känslor jag uppfattar i olika sammanhang.” Nu ställer hon ut sitt arbete i Artportables Showroom. ”BARA TRÄD”, men även något annat!

Read more

EDKLUND

Stora framtidsplaner, intresset för beteende och psykologi driver konstnären Edklund

Genom känslofyllda målarsessioner skapar Edklund konst som ständigt förvånar henne. Det brinnande intresset för psykologi, beteende och människor gör målningarna egna och en surrealistisk stil präglar uttrycket. Under veckorna 41-42 ställer Edklund ut i Artportables fönster där ett flertal målningar och teckningar visas upp.

Read more

HELENA EKROTH

Konstnären Helena Ekroth tar med en in i mytologins fantastiska värld

En enorm detaljrikedom, tunna, fina linjer och mytologiska väsen är konstnären Helena Ekroths signum. Skapade utifrån ett inre landskap, som en slags terapi, har hennes stil växt och utvecklats till något högst originellt och inspirerande. Helenas verk har nu förvandlat Artportables showroom till ett legendarisk värld som aldrig slutar att överraska.

Read more

BIRGITTA EMNELL GATESTÅL

Mångsidighet och berättelser utmärker Birgitta Emnell Gateståls konstnärskap

Målningar är som frusna ögonblick, en plats för betraktaren att stanna upp i. Konstnären Birgitta Emnell Gatestål skapar ögonblicksbilder som berättar en historia, inspirerad av naturen och människor hon möter. Nu ställer hon ut i Artportables showroom med ett mångsidigt urval av målningar och skulpturer.

Read more

LISBET SKÄRSTAM

Fotografen Lisbet Skärstam finner skönheten i det oväntade

Vi ingår alla i ett evigt kretslopp – vi föds, lever och dör för att bli något annat, en ny kropp. Livet tar aldrig slut. Den här tanken har följt fotografen Lisbet Skärstam genom livet och format hur hon har sett på världen genom kameralinsen. Hon har sett liv och skönhet i döende tulpaner och sönderrostade plåtskivor och tack vare kameran har hon lyckats ge kropparna nytt liv som konstverk.

Read more

YASEMINE CAMLIBEL

Yasemin Yeliz Camlibels verk inspirerar till kreativitet

Rengarenk betyder färgrik på turkiska. Yasemin Yeliz Camlibel är en extrovert person och färgerna i hennes konst beskriver hennes personlighet i färger.
– Jag vill att fler ska se och uppleva känslan jag själv får när jag ser färgglada tavlor.

Read more

PETRA KARLSSON

Mötet mellan spontanitet och strikta strukturer – ett givet tema i Petra Karlssons konstnärliga uttryck

Faran för att hamna i ett fack har framkallat konstnären Petra Karlssons artistiska nisch. När hon låter skilda sinnesstämningar av total kontroll och impulsivitet kollidera fullföljer hon sitt konstnärliga gebit: att dyka ner i det okända och utföra udda tester med detaljer. Detaljer som, enligt henne själv, sällan behöver kännas självklara i sammanhanget.

Read more

CAMILLA KARLSSON

Camilla Karlsson sätter färg på Artportables väggar – “ett axplock från de senast fyra åren”

Camilla Karlssons konstnärsskap har fått utvecklas i lugn och ro tack vare ett ordinarie heltidsjobb vid sidan om. Nu ställer hon ut i Artportables Showroom samtidigt som efterfrågan på hennes konst ökar.

Read more

CHARLOTTE HERCZFELD

I Monets fotspår med fokus på färg och ljus – Impressionismen blev stilen för Charlotte Herczfeld efter studier i USA

Vem skulle inte vilja äga en tavla av Claude Monet? Det ville Charlotte Herczfeld också, men… så beslöt hon sig för att utbilda sig hos konstnärer som studerat under efterföljare till Monet och hans krets. 

Read more

MARIA GÖTELL

Maria Götell – ”Färger är som toner i musik, vissa klingar bra tillsammans – andra gör det inte”

För Maria Götell har måleriet länge varit en viktig del av livet. Vid sidan av sitt vardagsjobb och de två år hon gick på konstskola har hon utvecklat sitt eget uttryck – en fin blandning mellan symbolik och färggladhet. ”Färger är som toner i musik, vissa klingar bra tillsammans, andra gör det inte” säger hon. För Maria Götell slutar måleriet aldrig vara ett nöje.

Read more

ANNA PETTERSSON

Fotograferandet är ”lugnet i stormen” för Anna Pettersson

Anna Pettersson finner lugnet i stormen genom fotograferandet. Nu ställer hon ut i Artportables showroom med sina naturbilder där fokus ligger på macro.

Read more

TONY ROOS

Tony Roos moderna realism är ett livsprojekt 

Tony Roos fann kärleken till konsten tidigt i livet, och sedan barnsben har han beundrat konstnärer som Rembrandt, Carl Larsson, Degas och Toulouse Lautrec. Hans beundran för de klassiska målarna gav honom motivationen till att verkligen lära sig de korrekta konstnärliga grunderna. Nu ställer Tony ut i Artportables showroom.

Read more

KRISTINA EKBERG

Kvinnokroppen inte ska användas till något objekt. Att få uttrycka det tillsammans med färg och form är vackert.

Artportable är glada att välkomna tillbaka fantastiska Kristina Ekberg till showroomet på Åsögatan. Kristina är en konstnär som adresserar viktiga funderingar och frågeställningar i vår omvärld – men omvandlar dem till vackra, färgglada målningar. Vi ställde Kristina några frågor om hennes nya verk och vad vi kan vänta oss av den kommande tiden.

Read more

MARLENE MEDEFJORD

Marlene Medefjord – ”Utan skapande finns jag inte”

Marlene Medefjord är en sann konstnärssjäl. Sedan uppväxten i Norrbotten och vidare genom sina utbildningar inom konst har hon utvecklat en insiktsfull inställning till sitt skapande och sin kreativitet. ”Motivet får inte vara för tydligt då betraktaren inte kan fylla i resten av bilden” reflekterar Marlene över hur man bör ta till sig hennes konst.

 

Read more

HANNA-MAIJA & JAN W BERGMAN

Konstnärsduon Hanna-Maija och Jan W Bergman tar vara på kreativiteten

När Hanna-Maija och Jan träffades för 22 år sedan hade Jan aldrig målat tidigare. Hanna-Maija har däremot målat och ritat sedan barnsben och fick med sig Jan på den kreativa vägen. Trots att de målar mycket tillsammans så skiljer sig deras respektive konstnärskap åt.

Read more

ULRIKA RITTER

I Ulrika Ritters keramiska skulpturer lyfts djurens karaktärer fram

I ateljén i det gamla Hänkelhuset vid Gustavsbergs porslinsfabrik arbetar konstnären Ulrika Ritter med keramik och skulptur. Hon har aktivt de senaste fem åren arbetat konstnärligt med sina skulpturer, vaser och fat. Djuren är kärnan i hennes uttryck, då de betytt oerhört mycket för henne genom livet och är en stor inspirationskälla.

Read more

TOMMY ØSTMAN

Tommy Østman vågar ta ut svängarna med expressionistiska stadsmotiv – med akvarell ångrar man ingenting

Tommy Østmans motiv av en stad i förändring ger oss en modern expressionism med rå framtoning. Nu satsar han helhjärtat på sina akvareller. 

Read more

GUNILLA SVÄRD

För Gunilla Svärd är känslan allt

Gunilla Svärd beskriver sin skapandeprocess som att läsa en jättebra bok. Det krävs krafttag för att komma igång men sen går det av bara farten, och när tavlan är färdig känner hon bara; ”vad nu då?”.

Read more

ANGELICA RITTER

Jag gillar att hamna i gränslandet mellan dröm och verklighet

Angelica Ritters säregna verk exploderar av färg. Hon blandar friskt mörkare toner med panikartad rött i något som resulterar i harmoniskt kaos. ”Jag vill att min konst ska förmedla känslor, uttryck, magi” säger Angelica.

 

Read more

EBBA MARY DAHLSTRÖM

Ebba Mary Dahlström gillar utmaningen med akvarell

Ebba höll sin första utställning när hon var fyrtio år, en viktig händelse som definierat hennes konstkarriär. Det tog lång tid att nå dit men sedan dess har konstnärsskapet fortsatt framåt

Read more

MARIA KARLSSON

Fotografen Maria Karlsson har hittat sin röst genom mobilen – nu ställer hon ut i Artportables Showroom

Från fönstret i ett rivningshus nära barndomshemmet i Mariestad till Ystad Saltsjöbad – Maria Karlsson har nått ut till en stor publik genom linsen på mobiltelefonen.
– Jag kan redigera länge, men det ska vara okomplicerat att fota.

Read more

HÅKAN BÄFVE

Håkan Bäfve hyllar lekfullheten i sina konstverk av naturmaterial

I verkstaden på bondgården i Gåvsta ligger grenar, fjädrar, horn och sten – allt vad naturen har att erbjuda kan bli till fantastiska verk när Håkan Bäfve sätter igång. Han har alltid bott nära naturen och ser till att samla mycket material på sina promenader under sommarhalvåret.

Read more

RANDI EGGEN

Randi Eggens fotokonst känns igen på lång väg – Nu visar hon de populära motiven i Artportables showroom

Norska fotokonstnären Randi Eggen framstår som en oerhört entusiastisk människa och det som engagerar henne allra mest är hennes skapande. ”Ett fotografi är början, men genom bearbetning och bemästrande av de digitala verktygen skapas något mer”, berättar hon.

Read more

ANNIKA GAIMER

Annika Gaimers skulpturala konstverk visas upp på Åsögatan i Stockholm

Annika Gaimers balett- och sagoinspirerade verk visas just nu upp i Artportables Showroomfönster. Vi pratade med Annika om hennes meriter som kostymdesigner, konstnärligt mod och inspirerande resor.

Read more

CAROLINE ROBERTS

Caroline Roberts oljemålningar med kvinnor väcker känslor

Bildkonstnären Caroline Roberts finner inspiration i vardagens möten och händelser och blandar det med egna tankar. Caroline önskar att hennes målningar väcker en känsla i betraktaren, att det är samma känsla som hon själv har när hon målar är inte viktig…

Read more

TINA SUNDBAUM

Tina Sundbaum – ”Ateljén är mitt vardagsrum”

Hon målar ofta i serier där flera verk efter varandra bygger vidare på mönster eller färger. Betraktarna av hennes konst reagerar ofta på de vackra färgerna, andra ser associationer till olika kulturer exemplevis den japanska.

Read more

PIA LILENTHAL

Pia Lilenthal – ”Det finns ingen anledning att göra vackra saker om de inte kommunicerar något”

Det syns i hennes konstverk. Pia Lilenthal har under sina verksamma år utvecklat en fri inställning till sitt skapande. I hennes verk blandas screentryck med akvarell och akryl där ingen teknik är för komplicerad eller simpel för att få ta plats.

Read more

EMANUEL ARNESSON

Måleriet är min dagbok – med bilder istället för ord

Den autodidakte konstnären Emanuel Arnesson rör sig mellan stora motivspektrum i sina målningar. Som officer inom svenska marinen finner han mycket av sin inspiration ute till sjöss. Kontrasten av att vara i land medför en mer öppen förståelse för vardagens stillhet och realism. Det är sinnesstämningarna från dessa två livskontraster som Emanuel porträtterar i sin konst. Motsatserna lyfter varandra, både i konsten och i livet som helhet.

Read more

THOMAS RUUTH

Thomas Ruuths explosiva verk sätter tankar i huvudet på åskådaren

Konstnären Thomas Ruuth är djupt förankrad i sin samtid. Hans digitala kollagebilder är explosiva i sin uttrycksform samtidigt som de väcker funderingar om vår värld och tid. ”Det måste finnas en skrovlig yta annars blir det livlöst” säger Thomas om den digitalt framställda konsten som han skapar.

Read more

ANETTE SCHWARTZ

Anette Schwartz – Textilarbete och väskor som uttryck

Anette Schwartz från Hedemora har lång erfarenhet av att jobba med sömnad. När hon för första gången sydde en egendesignad väska kände hon att hon hade hittat rätt. Idag driver hon syfabriken SyCompaniet och arbetar med sina egna designer.

Read more

JOHAN THUNBERG

Johan Thunberg – ”Det handlar om att ge sig tid att se på naturen”

Få konstnärer skildrar naturen med sådan passion och insikt som Johan Thunberg. Ända sedan uppväxten i Gästrikland har han fascinerats av att gestalta den natur som finns så nära inpå oss men som så få tar sig tiden att verkligen se. När jag talar med Johan beskriver han sin relation till naturen och att fånga den på bild nästan som en livsuppgift. ”Naturen är en guldgruva att ösa ur rent kompositionsmässigt.” säger Johan.

Read more

EVALENA JÖNSSON LUNDE

Evalena Jönsson Lunde – ”Jag gillar när materialet självt bestämmer”

Eva Jönsson Lunde har en lång kreativ bana bakom sig. Hon har låtit sig inspireras av naturen och har kontinuerlig jobbat med skulptur och teater parallellt. I denna korsbefruktning av kreativa uttryck skapar Evalena sina skulpturala karaktärer. Med skulpturerna och de karaktärer Evalena har skapat berättar hon en historia som flyter mellan konstuttrycken.

Read more

ELIN MARIA PARMHED

Elin Maria Parmhed – ”Jag trodde inte att jag kunde måla så jag gjorde det ändå”

Elin Maria Parmhed skapar med sina verk en lekfull och glad värld för åskådaren att besöka. De färgglada målningarna, gjorda i en unik blandform av tekniker, kan inte låta bli att dra till sig blickar i alla åldrar. ”Någonstans har jag ett stort behov av att uttrycka glädje, kärlek, fantasi och lekfullhet” säger Elin om sin konst.

Read more

AMEL ALI

Amel Ali inspireras av strukturer och känslor

Sedan hon var liten har Amel Ali inspirerats till att skapa visuellt. I sina konstverk strävar hon efter att hitta balanserade strukturer – ibland mellan ljusa och mörka färger, ibland mellan olika typer av känslor. Det är relationen mellan olika spektrum som skapar rörelsen i Amel Alis verk.

 

Read more

DIANA WAHLBORG

Diana Wahlborg – ”Man måste våga vara sin egen ikon”

Diana Wahlborg valde för 10 år sedan att lägga fokus på personlig utveckling. Som en konsekvens av detta kom konsten in i hennes liv. Idag gör hon målningar som svävar på gränsen mellan porträtt och collage – alltid med en berättelse i centrum.

Read more

ANDERS RINGSTRÖM

Anders Ringström – ”Jag försöker få fram någon slags stilla eftertanke för den som betraktar”

Anders Ringström tog avstamp i sin fritid när han började skapa sina fotoalster. Konstverken var från början ”en kanal för återhämtning mellan varven på ledig tid”. De fotografier Anders tar och därefter bearbetar digital har blivit en form av meditation för att ge betraktaren en stund till ”stilla eftertanke”.

Read more

KRISTINA (STINA) EKBERG RENSTRÖM

Kristina Ekberg Renström sätter riktiga kvinnokroppar i fokus

Kristina ”Stina” Ekberg Renströms konst har kommit att kretsa kring starka kvinnor och att uppskatta sig själv. Nu ställer hon ut i vårt showroom.

Read more

BRITT ÖHMAN RAUTIO

Konstnärlig frihet är ledordet för Britt Öhman Rautio

Britt Öhman Rautio låter frihet vara ledordet för sitt måleri, både när det gäller skaparmetoder och motivtolkning. Hennes abstrakta verk talar till betraktarens inre och det är inte förvånande att hennes konstkarriär tagit fart sedan hon upptäckte sin personliga konststil.

Read more

THERÉSE KYHLE BJÖRLING

Therése Kyhle Björlings ”moments” är riktiga konversationsverk

Therése Kyhle Björling skapar kollage som hyllar gångna tider. I sina så kallade ”moments” vill hon hylla ögonblick och personer som påverkat henne, och hennes jakt på originaltidningar från världens hörn gör skapandet till ett mångsidigt arbete.

Read more

ANNE GRO STAREFOSS GREVE

Anne Gro Starefoss Greve hyllar kvinnor världen över

Norska Anne Gro Starefoss Greve målar starka kvinnor med symboliskt laddade ugglor. Verken blir en hyllning till kvinnor världen över och lyfter fram deras styrka, värdighet och stolthet.

Read more

INGRID ROTH

Ingrids färgstarka och hoppfulla tavlor är på väg till Indien

Konstnären Ingrid Roth ser fram emot ett spännande år med sitt färgrika måleri. I september tar hennes målningar plats i Bättre Konsts showroom, femte oktober inleds soloutställningen på Galleri Puckeln och i januari bär det av till Indien och Kolkata. Ingrid inleder ett nytt kapitel i sitt konstnärsskap.

Read more

GALINA TOL-FAKKAR

Ukrainskt måleri som lyfter fram historiska händelser

Med målet att få ut ukrainsk konst i världen sprider konstsamlaren Galina Tol-Fakkar kunskap om landets historia och kultur. Konstnärerna har i sin tur fått upp ögonen för den svenska konstmarknaden och den svenska historien, som ibland är sammanlänkad med den svenska.

Read more