Logo Artportable
Jag är född 1966 och uppvuxen på en gård utanför Sigtuna. Efter studenten flyttade jag till Paris. Efter studier i Stockholm där jag utbildade mig till konstnär, konstvetare och filmvetare(fil.kand) och filmkritiker, landade jag på Manhattan, U.S.A. Där blev jag kvar i 16 år!
Min dröm var att bli konstnär, men vågade jag? Jag blev antagen till School of Visual Arts. Efter ett år där kom jag in på The New York Studio School. Det var som att hitta hem.Där fick jag en intensiv utbildning med fantastiska lärare och konstnärer. Jag studerade mest med rektorn på skolan, den kände konstnären Graham Nickson.
Efter fyra år och en examen ifrån skolan var det dax att hitta mitt egna konstnärliga språk. Jag hade en ateljé i min våning mitt i centrala N.Y.C. Där hyrde jag in modeller, mest dansare, och byggde upp en scen. Jag sökt en komposition som skulle hålla över tid. Det var ett hårt arbete och misslyckande var själva processen.
Min första tavla,”The bathingsuit”, 173x183 cm, kom till 1997.
Temat förändring har varit återkommande i mitt liv och i mina konstverk. Det är viktigt med en känsla av rytm eller musik i tavlan och att den andas och börjar leva. Jag målar i gränslandet mellan figurativt och abstrakt. Jag målar i akryl.
I slutet av 2005 flyttade jag hem till Stockholm med två nyfödda flickor.
Trött på trängsel och avgaser flyttade vi 2011 till Plintsberg, Tällberg i Dalarna. Här har jag byggt min drömateljé med utsikt över berg och dalar och Siljan. Här målar jag, ställer ut och håller konstkurser. Nybyggt boende finns under ateljén.
Ni är varmt välkomna att besöka ateljén enligt överenskommelse.
Läs mer