Bättre Konsts kontor på Södermalm, Stockholm.

Med Sveriges största konstpublik och konstnärer i hela Norden som ansluter sig är siktet inställt på Europa. Med överlägset störst räckvidd inom Sverige har de skapat otaliga affärsmöjligheter för kreatörerna de representerar. Konstkordinatorerna ser nu hur kontakt-förfrågningarna till kreatörerna ökar.

Till skillnad från andra användardrivna konstaktörer på nätet är Bättre Konst en contentbyrå i grunden. Arbetet informeras av till stor del storytelling för att hjälpa de anslutna konstnärerna, arkitekterna, fotograferna, och mer att skapa ett aktivt intresse kring sina konstnärskap.

Snarare än ett statiskt skyltfönster är flaggskepps-produkten Konstguiden en dynamisk portfolio-tjänst, där ett nära samarbete med teamet av Konstkordinatorer för att hålla guiden uppdaterad och relevant maximerar chanserna till kontaktförfrågningar.

Konstnärerna väljer i samråd med sin Konstkoordinator ut de aspekter i sitt konstnärskap som bäst lyfts i sin guide, vars design är utformad för att förenkla för gallerister, konsthandlare, och fans att kontakta och nå konstnären. På så sätt blir Konstguiden en så kallad leadsmotor för dem, där potentiella köpare slussas in till att ta kontakt med konstnären. Under det gångna året har Konstkordinatorna kunnat bevittna ett starkt ökat antal kontakt-förfrågningar via Konstguiderna, till kreatörernas stora glädje.

Fotoguiden på Bättre Konst.

För att komplementera guiderna d Bärarttre Konst aktivt in traffik till sina sociala mediekanaler för att maximera antalet kontakttillfällen. Målet är att skapa affärsmöjligheter för kreatörerna snarare än att agera webbshop, och det tas således aldrig ut någon kommission på sålda verk. Förutom allt detta tillhandahålls även andra beprövade kommunikations-kanaler, som djupgående artiklar och uppslag i SvD:s kulturdelar.

Anslut ditt konstnärskap.