Logo Artportable
Marcus Boman
Musikmagister från Sibeliusakademin kompletterade med privatstudier i fotografi och konst i Frankfurt am Main. Jag arbetar som frilansfotograf med porträtt, reklam och konstfotografi som mina huvudsakliga arbetsområden. Jag är medlem i Sverige fotografers förbund.

Jag har de senaste åren haft flera utställningar i Barcelona, Stockholm, Frankfurt am Main, Helsingfors, Mariehamn och på Ålands konstmuseum. 2018 gav jag ut boken Skaparkraft med porträtt av 60 åländska konstnärer. Våren 2021 publicerades den mycket uppmärksammade boken och utställningen Jag lever än med berättelser och porträtt av åldringar från i liten åländsk by.

Mitt senaste konstfotoprojekt är boken I AM som utgavs i oktober 2021. Ett kurerat urval av bilderna har varit utställda på Ålands konstmuseum och tillsammans med konstnären Olof Kangas på Laterna Magica i Helsingfors. Tre av bilderna ur serien erhöll ”Honorable Mention” i den internationella fototävlingen The 18th Pollux Award i Barcelona hösten 2022 och ställdes ut under The 3rd Barcelona Foto Biennale 13-30.10 på FotoNostrum i Barcelona. Boken I AM finns med på Filands Undervisnings- och kulturministerieums rekommendationer för inköp av kvalitetslitteratur.

Min konst finns representerad på Ålands konstmuseum samt hos flera privata samlare. För mer information se gärna min hemsida www.marcusboman.com

Läs mer