fbpx

Veronika Tarnovskaya

Konstnär


Om mig

Jag är född i St. Petersburg i Ryssland och har bott i Sverige i över 20 år. Jag jobbar som universitetslärare på Ekonomihögskolan i Lund och ägnar min fria tid åt poesiskrivande, målande, resande (i normala tider) och dansande (tango). Jag ser en stark och växande koppling mellan alla dessa kreativa processer. De har en källa – min själ som är i ständigt lärande om sin plats på jorden.

Många av mina dikter har blivit skissar och tvärtom. Jag har längre sökt en stil som kunde fånga ögonblicket med alla imperfections. En skiss och en dikt när de just har kommit ut är fortfarande levande organismer. Jag gillar oslipade dikter när de är fortfarande råa. På samma sätt gillar jag akvarellskisser som fångar ögonblicket.

Plats:

Lund

Besök i ateljé:

Ja. Boka en tid med mig så jag är på plats

Kontakt:

Kontakta

Se fler målningar:

Hemsida
Instagram

Utbildning:

Jag har ingen formell konstutbildning förutom några akvarellkurser som jag har tagit då och då, speciellt under det första pandemiåret.

l

Teknik:

Akvarell

Inspirationskällor:

Mina inspirationskällor är många – naturen med alla dess ständiga förändringar, böcker jag läser, andra människors konst. Jag ser en stark koppling mellan skrivande och målande.

l

Aktuellt:

    Contact the artist

    Would you like to know more about a specific art work?

    Are you asking as a company, organisation or privately?
    Do you follow Artportable on social media?