fbpx

Tony Nilsson

Konstnär


Om mig

Jag har växt upp med pennan i hand sedan barnsben. Tror att pennan är en utväxt på vänsterhanden.
Passionen för bilder och för konst har jag haft med mig hela livet. Det har också definierat mitt yrkesval.

Under hela min uppväxt har jag haft obegränsad tillgång till penna och papper. Min låtsasmorfar var skolvaktmästare så papper & pennor var aldrig en trång sektor.

Jag hamnade tidigt i reklamvärlden som AD, de senaste 20 åren som egen företagare. Konsten har hela tiden löpt som ett parallellt spår till reklamen och numera arbetar jag 50/50 med reklam & konst. Tidiga morgnar med ett målningspass vid 5-tiden, iväg till kontoret vid 8 och sedan ett par timmars målning på kvällen. Däremellan skissas det febrilt på nya verk. Alltid är det något nytt på gång och vanligtvis har jag en 4-5 tavlor igång samtidigt. Stöter jag på patrull på någon av dem flyttar jag bara vidare till nästa.

Jag vet inte om mitt arbetssätt är så speciellt. Det funkar för mig i alla fall. Jag har ständigt block & penna i närheten. Block på block fylls med små skisser som jag sedan plockar upp och skapar kompositioner av. Eftersom jag älskar att arbeta med stora format (lite av en förbannelse men…) så blir det ofta att jag projicerar mina skisser och skissar upp på dukarna. Stora verk kräver sina väggar, belöningen är överväldigande när man får hänga upp resultatet. Vi har förmånen att ha väggar som tillåter detta hemma i lägenheten. Med risk för att låta självgod så, det blir faktiskt väldigt bra.

Plats:

Ängelholm

Besök i ateljé:

Ja. 

Kontakt:

Kontakta

Se fler målningar:

www.tsign.se

Utbildning:

Autodidakt.

l

Teknik:

Företrädesvis olja på duk men även blandteknik med akryl. Även en stor produktion svart/vit, då svart bläck på papper.

l

Inspirationskällor:

Jag är extremt dragen till expressionismen och då gärna de stora namnen. Störst av alla för mig är Picasso men
även Miró och Matisse. Stor beundrare av spansk konst.

l

Aktuellt:

Vilar med utställningar på galleri. Fokuserar på att utveckla egna websiten för att etablera kontakter med gallerier & köpare. Stående inbjudan att ställa ut på Gallery Steiner i Wien så, vem vet…

    Contact the artist

    Would you like to know more about a specific art work?

    Are you asking as a company, organisation or privately?
    Do you follow Artportable on social media?