fbpx

Rose-Mari Åberg

Konstnär


Om mig

Jag är född och uppvuxen i Småland men numera bosatt i Linköping. Jag föddes med ledgångsreumatism (RA) som har inneburit mycket stillasittande, sängläge och även sjukhusvistelser under hela min uppväxt. Min mamma (som också var konstnärlig) satte tidig pennor och
block i händerna på mig. Så jag har alltid tecknat och målat, så länge jag kan minnas. Jag började dock inte måla på allvar förrän 1997 då jag innan dess satt fast i en mycket destruktiv livsstil, ett alkoholberoende, som jag lyckades komma ur hösten -96. Detta återspeglas också i en del av mina tavlor.

Min inspiration hämtar jag från livet, naturen, sagoväsen, musiken och även andra konstnärer men ibland låter jag bara fantasin flöda fritt i form av en abstrakt tavla. Jag är autodidakt och målar helst i olja och akryl men andra medium förekommer också ibland. Har även under åren haft några mindre utställningar som fallit väl ut.

Jag är vanligtvis en mycket kreativ person som målar och syr eller håller på att skapa något med mina händer men bland gör sig dock min ledgångsreumatism påmind och jag får pausa min kreativitet ett tag. Min stora passion är att jag önskar förmedla hopp, ljus och kärlek med min konst!

Plats:

Linköping

Besök i ateljé:

Ja. Boka en tid med mig så jag är på plats

Kontakt:

Kontakta

Se fler målningar:

Hemsida
Instagram
Facebook

Utbildning:

Autodidakt

l

Teknik:

Olja och akryl.

Inspirationskällor:

Naturen, sagoväsen och andra konstnärer.

    Contact the artist

    Would you like to know more about a specific art work?

    Are you asking as a company, organisation or privately?
    Do you follow Artportable on social media?