fbpx

Ramiza Bellanius

Konstnär


Om mig

Som tre-åring kom jag till Sverige tillsammans med pappa, vi bodde tillsammans med farmor och farbror. Under hela min uppväxt har jag ritat och till många vuxnas förtret förstört många väggar p.g.a. mitt behov av att uttrycka mig, Idag kallas det så fint graffiti

Min familj var av åsikten att utbildning var vägen för ett riktigt arbete. Vi skulle betala tillbaka till samhället för den möjlighet vi fått i Sverige. Jag ville bara skapa och sökte omedvetet mig till yrken med kreativa inslag.

Under åren blev det familj och barn, med mina barn fick jag skapa och vi lekte så mycket som möjligt, musik, sömnad, dans och målande. Under årens gång inser jag dock att jag behöver skapa, att det är mitt syre för att leva.

Nu började jag måla på allvar över natten, träffade folk i branschen och de lotsade mig vidare. Kom till Galleri som var villig att göra en utställning med mina alster, trodde på min förmåga och så rullade konstnärskapet på. Första utställningen blev tillsammans med bl.a. Bengt Lindström och SVT var på plats.

Jag målar oftast mix och akryl, har dock en olja ”period” nu och tycker att jag kan trolla med olja på duk. Bananpapper och elefantpapper är naturmaterial som jag uppskattar väldigt mycket. Att blanda jord från heliga platser och/eller annat som jag finner i världen anser jag ger mina målningar just det där som man bara kan känna och inte ta på.

Mitt intresse har alltid varit individen, miljön och vår planet och existens i makrokosmos likväl som i mikrokosmos. Min strävan är att betraktaren skall ifrågasätta sig själv, älska sig själv och faktisk inse att stört av allt är kärleken och att förvärva den är var och ens unika väg till sanningen och godheten till alltet.

Om mig kan man läsa i bl.a. Ystad Allehanda, Sydöstran, Ronneby och i konstkritiken av bl.a. Stig-Åke Stålnacke. Jag finns även med i internationella sammanhang i samband med utställningar.

Plats:

Mora

Kontakt:

Kontakta

Utbildning:

Privat

l

Teknik:

Mix, olja, akryl.

l

Inspirationskällor:

Jag finner inspiration i allt som går att skåda, förnimma och uppleva, i allt som rör själens utveckling och förfining. Andra konstnärer är också en av mina inspirationskällor.

l

Aktuellt:

23 -26 APRIL 2020
GAUDI ART GALLERY
C/7 GARCIA DE PAREDES, 76
28010 MADRID

DICOVERY ART FAIR COLOGNE 2020

Kontakta Ramiza Bellanius

5 + 2 =

Newcomers