fbpx

Jonas Melcherson

Konstnär


Om mig

Jag är bildkonstnär och har min ateljé på ön Lidingö utanför Stockholm, där jag driver två verksamheter. Den andra är formgivning av företagsidentiteter, logotyper, webbplatser och tidningsdesign.

Sedan 2016 arbetar jag som frilans med båda verksamheterna för att kunna balansera hur mycket tid de tar och när jag arbetar med vad.

Jag målar ofta dramatiska och poetiska aspekter av naturen. Hur ljus formar och framhäver enkla saker och hur ljuset – och väder – formar landskap, hav och stadsmiljöer. Naturen är för mig en inspirationskälla som aldrig sinar eller blir ointressant.

De senaste åren har jag ställt ut ett par gånger per halvår och tar däremellan hand om beställningar av målningar, gestaltning och illustrationer. Där använder jag mig av olika tekniker och stilar för att uppnå den berättarstil som passar bäst för olika projekt. Allt från kolteckningar till digitalt.

Beställningar av konst har hittills varit för bostäder, restauranger och kontor. Det brukar börja med ett inledande samtal om rummet samt referenser och smak. Jag arbetar gärna med gestaltning i fler sammanhang men det här är vad som hunnits med så här långt. Mycket sugen på att göra mer, vilket förefaller möjligt eftersom min konstverk växer i omfattning och omsättning för varje år som går.

Plats:

Lidingö

Besök i ateljé:

Ja. Boka en tid med mig så jag är på plats.
Nautilusvägen 7 Lidingö (Ateljén är ett fristående hus på baksidan av tomten)

Kontakt:

Kontakta

Utbildning:

Grundskolan för konstnärlig utbildning, senare kallad Basis. 1988-1989
l

Teknik:

Olja och Gouache

Inspirationskällor:

Ljus.

En engelsk konstnär uttryckte det som ”the poetry of nature”. Jag översätter inte det till svenska, men skriver under på beskrivningen och inspireras av ljuset i naturen. Blir dessutom lika inspirerad av hur ljus framhäver stadsmiljöer.

l

Aktuellt:

20-26 september 2019
Utställning på Galleri Svea
Ny kollektion från Manhattan och Brooklyn
Köpmannagatan 4, Stockholm

Pågående
Abstrakta verk hänger på
Skogshem & Wijk, Lidingö

Mitt havsmåleri vilar efter att ha utgjort basen i flera utställningar den senaste tiden.

    Contact the artist

    Would you like to know more about a specific art work?

    Are you asking as a company, organisation or privately?
    Do you follow Artportable on social media?