fbpx

Jennifer Gessler

Konstnär


Om mig

Dansant fritidskonstnär bosatt i Upplands Väsby norr om Stockholm. Passion för konst och kreativitet i alla dess former, både att skapa och avnjuta. I mitt eget skapande är det måleri och teckning jag helst ägnar mig åt, främst akryl och olja och på senare tid har även akvarell dykt upp i min repertoar. I teckning är blyerts och kol mina främsta verktyg.
Vad jag älskar med måleri och teckning är den frihet den ger. Man är fri att pröva sig fram, hitta sin teknik och skapa sin egen tolkning, sin egen tolkning av det man avbildar.

Min inspiration hämtar jag från alla möjliga platser – naturen, människor, ett stycke musik, en dikt eller en bok. Till och med något så litet som ett löv, ett träds rötter eller en sten kan få mig att vilja plocka fram papper och penna. Har jag inte ett skissblock med mig förlitar jag mig på mobilkameran och går sedan hem.

De material jag arbetar mest med är olja, akryl och blyerts eller kol, men det händer att jag även leker med akvarell. Min stil flyter mellan realistiskt och abstrakt, men kan inte säga att jag tillhör en specifik ism. Mina favoritmotiv är människor, landskap, blommor eller abstrakta färgkaskader. Har nyligen börjat måla stilleben för att lära mig att anpassa teknikerna utifrån motivet.

Jag vill att mina konstverk ska kännas, att de ska vara intressanta att se på och skapa eftertanke hos betraktaren.

Plats:

Upplands Väsby

Kontakt:

Kontakta

Se fler målningar:

artbyjennifergessler
Facebook

Utbildning:

Självlärd och har kompletterat med tre kurser i oljemålning på Medborgarskolan

l

Teknik:

Målar i akryl, olja och akvarell; tecknar i blyerts och kol

l

Inspirationskällor:

Natur, människor, musik, böcker, impressionismen.

l

Aktuellt:

– Väsby Konstrunda 2019.
– Tar emot beställningar utifrån generella önskemål av stil och färg.

    Contact the artist

    Would you like to know more about a specific art work?

    Are you asking as a company, organisation or privately?
    Do you follow Artportable on social media?