fbpx

Heidi Holje

Konstnär


Om mig

På sin master innenfor Kunstfag avsluttet i 2017, arbeidet Heidi Holje med både to- og tredimensjonale uttrykk.  Med inspirasjon i fra fenomenologien, fotograferte, filmet og malte hun naturens vesen på makro og mikronivå. Uttrykkene ble sanselige og vare, med mange lag. Noen endte opp som silketrykk på papir, glass og metall, andre som installasjon i pleksiglass, andre igjen som film på stor husvegg. Hun satte videre sammen gamle super 8 filmer av sin far med klipp av egne barn, slik at det kunne oppstå et virtuelt møte mellom tidene, der barnebarn endelig kunne møte sin bestefar i et slags mellomrom. For så å sette sammen klipp av seg selv som barn sammen med sin datter, slik at de nærmest fremsto som tvillinger. Alt satt sammen i transparente bildelag, med naturen som elementer på det tidløse og evige, mellom tid og rom. Uttrykkene ble litt gåtefulle, slik som silketrykkene viser.
Masteren endte opp i en videoinstallasjon, som omsluttet publikum via flere filmer, lag på lag.
Etter masteren er det fortrinnsvis maleri og mennesker hun har arbeidet med. De siste maleriene er inspirert av retro på ulikt vis.

Heidi Holje holder ulike kreative kurs for både voksne og barn, ved siden av undervisning på videregående skole. Hun kan ta på seg portrettoppdrag, og gjøre dine kjære om til verk.

Se mer informasjon på heidiholje.com

Plats:

Kapp, Norge

Kontakt:

Kontakta

Utbildning:

 • 2014-2017 Mastergrad innenfor Visuelle Kunstfag; maleri, grafikk videoinstallasjon/«Master degree «Design, Art & Crafts». HSN.
 • Mine to veiledere på Master: Kunstner og Professor i Kunstfag: Helene Illeris & Kunstner og Høgskolelektor Liv Andrea Mosdøl.
 • 1998-2000: Kunstfag, HIT
 • 1996-1998: Mediekunnskap, HIF.

Studieturer på MA:

 • New York: studie av Pippilotti Rists verker.
 • Scotland: fenomenologisk reise, fotografi.

Tidigare utställningar:

l

Teknik:

Silketrykk, Maleri
l

Aktuellt:

 • Medlemsskap
  dd.-2019 Kunstnerorganisasjonen NFUK

 • Styreverv
  2019-2020: Styremedlem i Gjøvik og Toten Kunstforening

  Contact the artist

  Would you like to know more about a specific art work?

  Are you asking as a company, organisation or privately?
  Do you follow Artportable on social media?