fbpx

Elisabeth Lindell Noren

Konstnär


Om mig

Jag växte upp på Södermalm i Stockholm på Bondegatan utan varmvatten och badrum i en familj med två syskon. Det var barnrika familjer i huset och vi lekte  på innegårdarna, på taken och i Vita Bergen. Med mycket kärlek i bagaget började min fantastiska ”klassresa ”. Mina vuxna barn säger att jag har lärt dem att vistas i både koja och slott! Ja, många olikheter har jag mött på vägen vilket har gett mig en förmåga att möta människor där de är. Där började passionen, som jag sedan skulle få stor användning av i mitt yrkesliv, hjälpa människor att hitta möjligheterna till ett gott liv.

I yrkeslivet har jag ägnat mig åt hälsobefrämjande arbete, som företagssköterska och samtalsterapeut. Parallellt har jag ägnat mig åt konstnärlig verksamhet och är pedagog och lärare inom kreativt måleri / Vedic art – en livsfilosofisk målarkurs, livsstilsfrågor, stresshantering samt workshop ” Konst befrämjar hälsa ”. 

Det verkar som det centrala i mitt liv handlar om möten mellan människor, olika världar och kulturer, olika konstnärliga uttryck, olika material, där gror experimentlusten och nyfikenheten. Namn på mina utställningar blir ofta ” I Gränslandet ” eller ” Okända möten ”. Jag trivs bra att vara i mellanrummen, mellan fantasi och verklighet. I vår tid har det blivit ännu viktigare med att skapa ” mellanrum”. Tempot och förändringstakten i vårt samhälle är ofta hög.

Jag har målat aktivt i 10 år, är regelbundet med på utställningar i Sverige och utomlands, senast i Lissabon, Köpenhamn samt Indien och Mocambique.

Plats:

Stockholm / Södermalm / Skärgården

Besök i ateljé:

Ja, absolut. Ring och boka tid innan.

Kontakt:

Kontakta

Utbildning:

Folkuniversitetet, Eva Romare bildkonstnär, Edsvikens konsthall, Anders Wallin akvarell, Vedic Art, målarresor i Italien, Indien och Mocambique m.m.
l

Teknik:

Acryl , olja, akvarell, kolkrita, MixedMedia med andra material som tex tyg. Olika format, ofta större men även mindre.
l

Inspirationskällor:

Människor och konst ger mig livskraft. Mitt yrkesliv inom hälsosektorn och som Samtalsterapeut ger mig inspiration. Människan är som ett konstverk. Där finns komplexitet och de stora frågorna! Rörelseglädje, dans, färg och rytmer från olika kulturer finns ständigt med mig, även Sveriges årstider som fina gråskalor en mulen vinterdag ger perspektiv. Berg och hav är en källa till kraft. Konstnärer som inspirerar mig är Per Kirkeby, Olafur Eliasson, Andreas Eriksson, Frank Bowling, Hilma Af Klint m.fl
l

Aktuellt:

FO KO Art to Go okt

HGe Konstgalleri Österlånggatan 31 Gamla Stan 7-10 nov

KURS:
Onsd 18 sept på Dieselverkstaden i Nacka.
Välkommen till grundkurs / fortsättningskurs på Dieselverkstaden i de 17 vediska principerna Vedic Art / Kreativt måleri ( 30 Tim ) med start onsdag 18 sept. Vi träffas 6 onsdag kväll var annan vecka samt en söndag. Onsd 17.30-21.30 samt sönd 12 okt 10-16.

Vidare har vi öppen workshop onsdagar 25 sept, 23 okt samt 20 nov. För mer information och anmälan se www.elisabethnoren.se eller slå mig en signal.
Då jag har ett långt förflutet av att arbeta med ”friskare företag ” kommer jag också ut till arbetsplatser och kör ett inspirerande pass i kreativt måleri för anställda! Välkommen att höra av dig!!!

Contact the artist

Would you like to know more about a specific art work?

Are you asking as a company, organisation or privately?
Do you follow Artportable on social media?