fbpx

Elisabeth Lindell Noren

Konstnär


Om mig

Min inspiration kommer från olika kulturer, rörelseglädje, färger, rytmer och okända möten. Jag fascineras av polariteter och är intresserad av gränsland och trivs i mellanrum mellan verklighet och fantasi där kreativiteten och experimentlusten bor. Jag använder olika tekniker och material och har konstutbildningar i olja, skulptur, akryl och akvarellmåleri. Mitt måleri är både en slumpmässig process, ett frispel, samtidigt som det finns struktur och kontroll. Det blir ofta mycket färg och gärna abstrakt samtidigt som jag starkt gillar en gråmulen dag med fin gråskala. Jag har kontakt med konstnärer i fler länder där vi inspirerar varandra och bla medverkade jag 2020 under hösten på en  On Line ”Open Hand Art Exhibition” där konstnärer från Europa och Asien medverkade.

I yrkeslivet har jag ägnat mig åt hälsobefrämjande arbete, som företagssköterska och samtalsterapeut. Parallellt har jag ägnat mig åt konstnärlig verksamhet och är pedagog och lärare inom kreativt måleri / Vedic art – en livsfilosofisk målarkurs, livsstilsfrågor, stresshantering samt workshop ”Konst befrämjar hälsa”. I vår tid har det blivit ännu viktigare med att skapa ”mellanrum”, tempot och förändringstakten i vårt samhälle är ofta hög. Att paddla kajak och klättra i höga berg ger mig lugn och fokus.

Jag har målat aktivt i 10 år, är regelbundet med på utställningar i Sverige och utomlands, senast i Lissabon, Köpenhamn samt Indien och Mocambique. Höstens konstutställning äger rum på Gallery HG i Gamla Stan Stockholm, Österlånggatan 31, 26-29 nov. Se www.elisabethnoren.se. Välkommen till min målarvärld!

Plats:

Stockholm / Södermalm / Skärgården

Besök i ateljé:

Ja, absolut. Ring och boka tid innan.

Kontakt:

Kontakta

Utbildning:

Folkuniversitetet, Eva Romare bildkonstnär, Edsvikens konsthall, Anders Wallin akvarell, Vedic Art, målarresor i Italien, Indien och Mocambique m.m.
l

Teknik:

Acryl , olja, akvarell, kolkrita, MixedMedia med andra material som tex tyg. Olika format, ofta större men även mindre.
l

Inspirationskällor:

Människor och konst ger mig livskraft. Mitt yrkesliv inom hälsosektorn och som Samtalsterapeut ger mig inspiration. Människan är som ett konstverk. Där finns komplexitet och de stora frågorna! Rörelseglädje, dans, färg och rytmer från olika kulturer finns ständigt med mig, även Sveriges årstider som fina gråskalor en mulen vinterdag ger perspektiv. Berg och hav är en källa till kraft. Konstnärer som inspirerar mig är Per Kirkeby, Olafur Eliasson, Andreas Eriksson, Frank Bowling, Hilma Af Klint m.fl
l

Aktuellt:

Konstutställning på Gallery HG Gamla Stan Stockholm, Österlånggatan 31
Torsdag 26 nov kl. 16-19
Fredag 27 nov kl. 12-18
Lördag 28 nov kl. 12-17
Söndag 29 nov kl. 12-16.
Vi är både ute och inne, och utanför serveras glögg på torsdag och fredag.
Vi tänker Corona-säkert. Välkommen!

KURS:

Alla kurser är framskjutna tillsvidare!
Onsd 18 sept på Dieselverkstaden i Nacka.
Välkommen till grundkurs / fortsättningskurs på Dieselverkstaden i de 17 vediska principerna Vedic Art / Kreativt måleri ( 30 Tim ) med start onsdag 18 sept. Vi träffas 6 onsdag kväll var annan vecka samt en söndag. Onsd 17.30-21.30 samt sönd 12 okt 10-16.

Vidare har vi öppen workshop onsdagar 25 sept, 23 okt samt 20 nov. För mer information och anmälan se www.elisabethnoren.se eller slå mig en signal.
Då jag har ett långt förflutet av att arbeta med ”friskare företag ” kommer jag också ut till arbetsplatser och kör ett inspirerande pass i kreativt måleri för anställda! Välkommen att höra av dig!!!

    Contact the artist

    Would you like to know more about a specific art work?

    Are you asking as a company, organisation or privately?
    Do you follow Artportable on social media?