fbpx

Bengt Andreasson

Fotograf


Om mig

Mitt namn är Bengt Andreasson och bor på en gård i Hemsjö, Alingsås. Jag är bosatt i kulturbyn Edshult i Hemsjö där vi bedriver landskapsvård genom att hålla landskapet öppet och hamla våra träd. Jag är sedan 80-talet en hängiven naturfotograf som har levererat bilder till olika tidningar och tidskrifter. Jag är engagerad som föreläsare till egna bilder i föreningar, skolor och företagstillställningar, samt har medverkat och haft egna utställningar.

Fotokurser och workshops har genomförts under de senaste 15:e åren. Jag är bred som fotograf men ägnar mig i första hand åt landskapsfotografering och många känner mig som ”Sverigefotografen” men intresset är brett och många sorters svenska djur och fåglar har passerat igenom mina kameror Ambitionen med Naturfotograferingen.
Anställningen i Göteborgs kommun har jag för att överleva, naturfotograferingen har jag för att leva! Att med egna bilder kunna påverka andra människor att förstå vilket oerhört stort värde som finns i det vackra landet Sverige som vi lever uti.

Plats:

Alingsås

Kontakt:

Kontakta

Se fler målningar:

photoartbyandreasson.com

Utbildning:

Livets hårda skola
l

Teknik:

Min ”verktygslåda” består idag av:
Canon EOS 1x 2 st
Canon EOS 1 Mark III
Canon EOS 5 mark II
Objektiv från 12mm – Canon 500/4
Canon blixtar speedligt 600 (några st!)
Stativ (ganska många!)
Gömslen

Inspirationskällor:

Naturfotograferna i /N
l

Aktuellt:

Naturfotofestivalen i Vårgårda

    Contact the artist

    Would you like to know more about a specific art work?

    Are you asking as a company, organisation or privately?
    Do you follow Artportable on social media?