Logo Artportable

Läs om konst

All konst bär på en historia. Här hittar du artiklar om konst, konstnärer och annat aktuellt i konstvärlden. Djupdyk i det som intresserar just dig och läs mer om personen bakom verket.

Cover Image
2023-07-19

Ta ditt konstnärskap till nästa nivå!

Har du redan gått målarkurser och konstutbildningar men känner att du fortfarande har svårt att nå dina mål, och att du saknar kunskaper som gör att du kan arbeta mer självständigt och professionellt med din konst? Våra kurser riktar sig till alla typer av konstnärer, både nybörjare och professionella, och oavsett inom vilken teknik, stil och tema man jobbar.
Cover Image
2023-05-05

Discovering the Spiritual Essence Through the Art of Åsa Schick

Åsa Schick is a Swedish artist who has exhibited in countries that include the United States, Sweden, United Kingdom, Italy, Switzerland, Slovakia, Qatar, and Korea. Her paintings can be found in public and private collections, such as the William Louis-Dreyfus Foundation, in New York, and the Fantasia Museum, in Korea.
Cover Image
2023-02-21

Glaskul's kreativa kurser på Kallerholms gård

Glaskul är en kursverksamhet som ligger på Kallerholmsgård i Aggarp, strax utanför Svedala och som startades för över 15 år sedan. Verksamheten grundades av Lena Henriksson, som tidigare arbetat i laboratorievärlden. Och nu håller hon kurser i keramik och glasfusing. På Glaskul kan du även prova på flera andra kreativa kurser så som, akvarell, borstbindning och återbrukshantverk.
Cover Image
2023-02-17

Lena Lavén låter akvarellen briljera

Lena Lavén har målat akvarell sedan hon var liten. Hennes pappa hade en stor passion och fasacination för akvarellen, hur färgerna och pigmenten rör sig tillsammans. Lena som hade svårt i skolan, fann ett lugn i måleriet och kände att måleriet var hennes kall i livet.
Cover Image
2023-02-14

Gör kreativitet, drömmar och projekt till verklighet på Konstartera i Stockholms södra skärgård

I Nynäshamn, i Stockholms södra skärgård finns Konstartera som ägs av makarna Maria Oscarsson Marle och Fredrik Johansson Marle. Verksamheten bedrivs i en byggnad tidigare känd som ”gamla badhuset” och som idag heter Konstpoolen.
Cover Image
2023-02-03

Jacobsgården – En konstnärlig oas mitt på Österlen

Mitt på härliga Österlen, på Jacobsgården, har Per Enochsson skapat en oas för både semesterfirare och konstnärstalanger. Innan Per tog över Jacobsgården från sina svärföräldrar drevs gården som ett lantbruk med grisar, höns, hästar, katter och kor. Trots att Per är uppvuxen på en bondgård hade han andra planer på hur livet på gården skulle se ut.
Cover Image
2023-01-16

Måla utifrån glädje och lust i Skaparladan

Skaparladan är en kreativ oas i Roslagen där du kan leka, öva och utvecklas inom konsten i din egen takt, året om. Kurserna syftar till att hjälpa deltagarna att hitta sitt eget uttryck och sin egen rytm.
Cover Image
2022-12-19

Angelika Geiger om det spännande arbetet med glas

Angelika Geiger är utbildad glasmästare. Hon kommer usprpungligen från Tyskland där hon började som lärling redan vid 16 års ålder. Nu har hon jobbat i branschen i 43 år och älskar det kreativa hantverket.
Cover Image
2022-11-15

På CREAREs målarkurser vävs glädje och konst samman

Vill du hitta dig själv och upptäcka din egen potential genom kreativitet? Boka en kurs på CREARE - Skapande Centrum med den etablerade konstnären Alina Witwitzka. Med ett brinnande engagemang, glädje och målmedvetenhet delar Alina med sig av den lycka som kreativitet kan innebära.
Cover Image
2022-09-23

Utveckla ditt företagande som konstnär - kurser för Artportables konstnärer hos Upphandlingsbryggan

Vill du utveckla ditt företagande inom konst eller få hjälp med anbud? Upphandlingsbryggan erbjuder nu två kurser i tre steg där du får möjlighet att lära dig mer om konstnärskapet som företagande.
Cover Image
2022-09-23

Målarkurser online hos Fanny Larsson - lär dig att måla lustfyllt utan prestation

På en målarkurs med Fanny Larsson får du verktygen du behöver för att kunna måla lustfyllt, oavsett vilken nivå du befinner dig på. Kurserna ges online och i gruppens facebookgrupp kan du utbyta tankar och erfareneheter med andra deltagare.
Cover Image
2022-09-09

Målarkurs i liten grupp hos Humlans Art: "Ingenting är fel, utan allting är rätt"

När Lotta Lassbo drabbades av utmattningssyndrom fick hon rådet av sin läkare att ”göra något galet”. På en konstutställning stötte hon på Vedic Art. Efter bara några dagar hade hon anmält sig till grundkursen och sedan var hon fast. Nu är Lotta certifierad lärare.
Cover Image
2022-08-18

Höstens målarkurser med Susanna Salifou Nygren

”En kurs i målning är inte bara en kurs i målning. Det är också en kurs i självkännedom.” Susanna Salifou Nygren berättar om höstens målarkurser.
Cover Image
2022-07-08

Shine Through Art ger målarkurser som låter dig hitta dig själv

Vill du upptäcka din unika stil och personlighet i måleriet? Skaparglädje och den inneboende kraften är ledord i Ania Witwitzkas målarkurser. Precis som namnet antyder innebär måleriet mycket mer än färg på en duk.
Cover Image
2022-06-22

Upplev ditt sommaräventyr på målarkurs i Halland

Boka en målarkurs i akryl och mixed media i Kungsbacka i sommar! Kerstin Dahmm leder dig igenom teknikerna.
Cover Image
2022-06-22

Utveckla din kreativitet på digital målarkurs med Sofia Rhedin

Sofia Rhedin håller målarkurser online i små grupper där målet är att alla ska få vara kreativa och hitta sitt eget uttryckssätt. Hon har en bildlärarexamen från Konstfack och har skrivit en lärobok i bild för gymnasiet.
Cover Image
2022-06-22

Susanne Arvidsson erbjuder kurser i måleri

Susanne Arvidsson har kunnat leva på sin konst hela livet. Idag undervisar hon i bild på en skola och driver flertalet kurser. "Det gäller att se möjligheter och tänka utanför boxen."