Logo Artportable

Läs om konst

All konst bär på en historia. Här hittar du artiklar om konst, konstnärer och annat aktuellt i konstvärlden. Djupdyk i det som intresserar just dig och läs mer om personen bakom verket.

2022-06-22

Ge din konst den kärlek den förtjänar – professionell inramning hos Ninris Ramverk i Sickla

Hos Ninris Ramverk i Sickla står helhet, personlighet och kontext i fokus. Här får du hjälp att hitta nya idéer och tankar kring hur du kan rama in dina verk på det sätt som passar dig. Oavsett om det är ett traditionellt konstverk eller en affisch går det alltid att hitta en måttbeställd inramning som tilltalar dig och framhäver motivet.
2022-06-15

Galleri Ester i centrala Enköping tar emot såväl nya som etablerade konstnärer

Galleri Ester i Enköping slog upp dörrarna 2021. Galleriet drivs av Ingalena Boman och sonen Niklas. Här samsas både nya och etablerade konstnärer och galleriet är fullbokat året ut.
2022-06-10

Konstbloggen "Konstspegel" dyker ner i konstens spännande historier

Ewa Nienartowicz driver bloggen Konstspegel - en blogg om konst som lyfter fram spännande ämnen och händelser från historien. Hon djupdyker i konstnärer och skeenden och vill väcka lusten hos sina läsare att upptäcka mer.
2022-06-07

7 nya utställningar till sommaren - Michaéla Faily om rekordperioden på Abecita Popkonst & Foto

Abecita Popkonst & Foto presenterar sommarens nya utställningar. Vi har pratat med museichef Michaéla Faily som berättar om möjligheten att se verk av Andy Warhol, Olle Ljungström, Lisalove Bäckman, med flera.
2022-06-01

The Swedish art site that makes hearts sing

Many health effects from creativity end up in our mental state. Creativity improves our recovery in many ways and is an important tool for learning to express emotions and experience the sense of purpose and achievement. Creativity enriches our relationship with ourselves and others.
2022-05-31

Utställningar i juni

Artportables Showroom är fullt av härlig konst! Här har vi samlat de konstnärer som ställer ut hos oss i juni. Varmt välkomna in till oss på Åsögatan 176!
2022-05-19

Gratis att testa originalkonst från Artportable i det egna hemmet

Nu kan alla testa hur konstverken på Artportable.com, Nordens största digitala sajt för originalkonst, ser ut i det egna vardagsrummet – helt gratis!
2022-05-17

Så når konstnärer ut med hjälp av svenska konstsajten

Sedan starten har svenska Artportable, med kontor på Södermalm, haft som mål att sammanföra konstnärer och konstintresserade. Att bygga en bra portfolio ska leda till ökad försäljning av originalkonst.
2022-05-13

Höjdpunkter och Trendande verk under vecka 19 på Artportable

All konst bär på en historia... Under vecka 19 har Trendande-flödet toppats av Johanna Grahms drömlika och på samma gång realistiska verk. Om sitt måleri skriver Johanna:
2022-05-13

Per Sonerud ställer ut på Galleri Bellman

Pressvisningen sker den 17 juni klockan 13:00 Vernissage lördagen den 18 juni 11:00 och utställningen pågår till den 23 juni.
2022-05-12

Svenska konstsajten som får hjärtan att sjunga

Kreativitet har häslosamma effekter för det psykiska måendet. Återhämtningen förbättras och vi får verktyg för att lära oss att uttrycka känslor och uppleva känslan av syfte och prestation. Så gott som all kreativitet berikar vår relation med oss själva och andra.
2022-04-26

Utställningar hos Artportable i maj

Artportables Showroom är fullt av härlig konst! Här har vi samlat de konstnärer som ställer ut hos oss i maj. Varmt välkomna in till oss på Åsögatan 176!
2022-04-22

Konsthistoriepodden djupdyker i konstens fängslande berättelser

Alla konstverk bär på en historia. I Konsthistoriepodden fördjupar sig konstvetarna Alexandra Herlitz och Alexandra Fried i konsthistoriens mest spännande verk och låter lyssnaren ta del av fantastiska berättelser.
2022-03-30

Utställningar hos Artportable i april

Artportables Showroom är fullt av härlig konst! Här har vi samlat de konstnärer som ställer ut hos oss i april. Varmt välkomna in till oss på Åsögatan 176!
2022-03-25

Så inreder du kontoret med konst

Färgsprakande tavlor, porträtt eller abstrakta målningar? Att låta originalkonst bli en del av inredningen lyfter vilket kontor som helst. Men hur går man tillväga för att hitta det perfekta verket? Vi lät inredningskonsulten Jessica komma med sina bästa tips!
2022-03-25

Making a difference through art – with artist Gunny Brørby

To highlight the meditative aspects of our lives is no easy road to attention. For many years Gunny Brørby has highlighted presence and togetherness in her art, and when she took on the challenge to spread her message she knew she had a long way to go.
2022-03-16

5 trendande verk just nu

Vilka verk trendar just nu och vilka konstnärer är bra att hålla koll på? På Artportables lista med trendande verk hamnar de mest populära verken just nu. Ta en titt på vilka som ligger i toppen och hitta din egen favorit!
2022-03-07

Kvinnor i konsten - vi uppmärksammar internationella kvinnodagen

Den 8:e mars är det internationella kvinnodagen. Dagen har sitt ursprung i en politisk manifestation för jämställdhet och rösträtt för kvinnor och idag uppmärksammas den över hela världen. En dag som denna vill vi lyfta fram kvinnligt skapande och systerskap i konsten!
2022-03-03

3 steg för att komma igång med marknadsföringen

Trots att du är en fantastisk konstnär kan marknadsföringen kännas svår. Vad innebär det att marknadsföra sig och hur vet du om det går bra? I vilken ände ska du börja? Här kommer 3 tips för att komma igång med marknadsföringen av din konst!
2022-03-03

Så här laddar du upp bilder till din portfolio

Porfolion är ditt fönster ut mot omvärlden och det är här du har chansen att visa upp dina verk. För att göra det så smidigt som möjligt har vi satt ihop en guide till hur du laddar upp bilder på dina verk.
2022-03-01

Så sätter du pris på din konst

Som ny konstnär kan det vara svårt att sätta ett pris på sina verk. Hur vet du vad din egen konst är värd? Till vilket pris säljer andra sina verk? Vilka parametrar ska du väga in när du sätter pris på konsten du har till försäljning? Här är fyra saker att tänka på när du sätter ditt pris.
2022-02-28

Utställningar på Artportable i mars

Artportables Showroom är fullt av härlig konst! Här har vi samlat de konstnärer som ställer ut hos oss i mars. Varmt välkomna in till oss på Åsögatan 176!
2022-02-16

Artportable släpper ny ”Trendande”-lista

Artportable har uppgraderat sin sajt med en lista för trendande verk där de mest populära verken just nu visas.
2022-02-15

Artportables konstnärliga rådgivare Richard: "Det gäller att ge någonting tillbaka."

Richard jobbar som konstnärlig rådgivare på Artportable. På daglig basis tar han kontakt med konstnärer som använder plattformen och utifrån kunskap och erfarenhet leder han dem vidare i deras strävan att nå ut med sin konst.
2022-02-07

Fira alla hjärtans dag med originalkonst - 5 kärleksfulla verk att inspireras av

Alla hjärtans dag närmar sig med stormsteg. På Artportable vill vi fira kärleken och tänka lite extra på de vi har i vår närhet. Vi har valt ut några konstverk med värme och kärlek som passar extra bra till alla hjärtans dag!
2022-01-31

Leo fick jobb som konstkoordinator: "Vi finns här för att prata med människor"

Leo har en bakgrund inom säljbranschen men det var först när han började jobba på Artportable som har tyckte att jobbet blev riktigt roligt. Hans intresse för att måla kom väl till pass när han fick ha kontakt med konstnärer på daglig basis.
2022-01-27

Max jobbar som konstkoordinator: "Det roligaste är att bygga upp genuina relationer"

Max har jobbat med sälj inom flera olika områden de senaste två åren men det var inte förrän han började jobba på Artportable som hans konstintresse fick utrymme. Nu tillbringar han dagarna med att kontakta konstnärer som vill använda sig av Artportables digitala konstplattform.
2022-01-26

Så gör du din portfolio mer attraktiv

Konstvärlden förändras ständigt och digitala gallerier har de senaste åren blivit allt vanligare. Genom att ha en portfolio online kan du enkelt nå ut till köpare över hela världen. Men det finns saker som är bra att tänka på när du ställer ut din konst digitalt. Vi har samlat 5 tips som kan hjälpa dig att komma igång!
2022-01-13

Förkovra dig i finländsk konst och design

Förut fanns den i vissa hem. I dag finner vi den nästan överallt. Finländsk design har under senaste åren breddat sig till något så mycket mer än att till synes vara ett blygt skandinaviskt stiluttryck.
2022-01-12

5 vanliga problem du kan ställas inför som konstnär

Som konstnär idag kan du både behöva skapa och vara administratör och PR-person samtidigt. Men vilka är egentligen de vanligaste problemen som konstnärer råkar ut för?
2022-01-12

Alex hittade ett oväntat jobb: ”Det märks att jag gör skillnad.”

Alex Nordén fick en rivstart på det nya jobbet på snabbväxande konstplattformen Artportable. Erfarenheter från sälj- och kommunikation kom väl till pass när han fick ta över kontakten med ett hundratal konstnärer. – Det gick väldigt fort här.