Logo Artportable
Sara Bergman är en självlärd konstnär. Hon inledde ett nytt kapitel efter att ha gått i pension tidigare i år från en lång karriär inom finans- och affärsresebranschen och anammade ett nytt liv fylld av kreativitet och konstnärlig strävan.
För fem år sedan dök Saras talang upp för att måla under en semester med maken på deras sommarhus i Dalarna. Av en slump snubblade hon över en mängd penslar, dukar och målarmaterial som hennes svärmor lämnat efter sig på vinden. Då bestämde sig Sara för att experimentera.
Under hela hennes liv har konsten konsekvent fått resonans hos henne, och drivit henne att utforska olika utställningar och museer för att vidga sina vyer inom måleriet. Sara hämtar inspiration från natur, stadsmiljö, landskap, vattendrag och hav.
Sara arbetar huvudsakligen med akryl. Hon målar ofta abstrakt, men fördjupar sig ibland i mer konkreta motiv. Även om de ofta hämtar inspiration från fotografier, tjänar de mest som den första gnistan för hennes kreativa process, som sedan får sin egen form och bana.


Läs mer