Logo Artportable
Mitt intresse för bilder har funnits där hela livet, i alla fall så långt tillbaka jag kan minnas. Redan som liten pojke tyckte jag väldigt mycket om att fota och använda min kamera. Även intresset för naturen och viljan att lära mig mer om djuren som fanns där ute i markerna har alltid funnits.
Kombinationen av natur och bildskapande är därmed given, eftersom det är ute i skogarna jag trivs och kan skapa mina bilder, vilket jag nu har hållit på med under många år.
Då jag är född, uppvuxen och även bor i Kolmårdstrakten, känner jag till skogarna här mycket bra. Det finns gott om spännande platser att utforska här och jag tröttnar därför aldrig på att ge mig ut i dessa skogar med kameran för att skapa mina bilder. Skogarna här är så pass sagolika att en av mina skogsbilder har fått pryda bokomslaget till Jakob Ringboms roman om John Bauer – ”Öster om sol, väster om måne”.
I mitt bildskapande handlar det främst om att göra personliga bilder. Jag vill att mina bilder inte bara berör, utan också speglar mig och mina upplevelser från naturen, gärna på ett måleriskt och spännande vis. Stillbildskamerans förmåga att i en enda bild fånga en rörelse, eller möjlighet att skapa en bild med kamerarörelse är därför något jag ofta jobbar med i mitt bildskapande.
Titta gärna in på min blogg för att se mer av mina bilder. Min blogg uppdateras dagligen med nya bilder från mina äventyr med kameran ute i skogarna.
Läs mer