Logo Artportable

Konsten har varit mitt uttryckssätt sedan barnsben. Min konst reflekterar de plats jag har bott på, från kontrasternas global Singapore till lugnt vid Vänerns strand, Så här långt har konsten tagit mig till Singapore, Malaysia, Australien, Bali, Kina, England, Norge och Hong Kong. Förändring och hur den påverkas oss har varit och är mitt tema.

Jag utbildades på The American College for the Applied Arts in London.
När jag flyttade från Värmland till Singapore under hösten 2012 fann jag en ny färgpalett, och en värld full av kontraster. Fascinerad skapade jag kollektionen ’Global Hot Pot’. Konsten, inklusive Prada och Munken, en berättelse om mötet mellan kultur, religion och förändring. Utställningen presenterades på The Art Club Singapore och Munken blev omslagsbild för Imago Mundis bok Singapore Art 21st Century and Beyond.

På Bali arbetade jag med en yrkesverksam konstnär med serien Soul Sisters som visades på The Volvo Art Loft i Singapore. Denna utställning lät oss utforska kvinnans berättelse, hur vi beaktar styrka och svaghet, skönhet och fulhet, och hur rygg och hållning ger oss en bild av hennes mående.

2014 visade jag verk från Asien och Karlstad på Galleri Bergman.

Senare under 2015 möttes Skandinavien och Asien igen i en utställning på s9 Galleri där jag visade ett verk med en munk på fjället vid Rjukan, som byggts av munkar från Tibet.
Intresse väcktes inför The Swedish Business Summit i Singapore, där jag tillsammans med Anne Nyblaeus för att fira ländernas 40 år av samarbete.

Under dessa år blev meditationen ett sätt för mig att finna lugn och inspiration i skapandet.. 2018 presenterades utställningen, där publiken fick sitta ned med smakbrickor fyllda av färg och doft speciellt framtagna för varje tavla och musiks som framfördes live på scenen.

Mina projekt blandar ofta tekniker och material som passar konstverkets berättelse, inklusive alltifrån kaffe till marmor, tusch och handgjorda papper. Kontraster var unik, dels för att den berättade om 2020 globalt och digitalt, och all verk var i svart tusch på vitt papper.

2021 fick jag en konstagent i Asien och vi genomförde Harvest Moon som var en virtuell konstutställning som livesändes från Malaysia, Singapore och Sverige.

2020 hittade jag tillbaka till mina Värmländska rötter och naturen, Hur natur och färg påverkar våra känslor är nu det tema som inspirerar min senaste kollektion Colors & Emotions som jag ställde ut på Galleri 67, 2023.

Idag är jag yrkesverksam som konstnär och entreprenör med kurser i kreativ meditation via mitt företag Zenart.
Läs mer