Logo Artportable
Akvarellmåleri: Jag är främst verksam som målande bildkonstnär men även som pedagog och skribent.

Under de senaste 40 åren har jag mest arbetat i akvarell. Jag arbetar gärna med de uttryck som vatten, ljus, dis och dimma kan skänka. Stämningar präglade av årstidsväxlingar i den nordiska naturen, där ett stilla vemod ofta stimulerar min lust att uttrycka mig. Jag låter ibland sommarnattens låga dimma - älvdans över ängar och vattendrag, ta mänsklig gestalt.

Teknik: Läs mer om teknik m.m. i mitt akvarellmålande på min hemsida. Jag arbetar helst i en nästan klassisk bildskiktsprincip – många skikt – vått på vått och vått i vått.

Kurser: Jag håller också korta kurser i akvarellmålning och frihandsteckning, arbetar med inramning och arrangerar ibland andra kulturevent såsom konsertkvällar, visaftnar m.m.

Böcker: Vid millennieskiftet Släpptes min första kursbok ”Akvarellmåleri – De viktiga grunderna” – ISBN 91- 534-2065-9 på ICA Bokförlag. Fler böcker är i vardande men ännu ej utgivna. Jag har under många år haft förmånen att få visa mina verk på åtskilliga utställningar – såväl i Sverige som i övriga Europa, Asien och USA.

Den känslige betraktaren är välkommen att låta blicken lustvandra genom min målade vattenyta, ned i de hemlighetsfulla djupen eller glida iväg utmed ytan, vars topografi förstärks av ljus, skugga, spegling och reflexer.
Läs mer