Logo Artportable
Jag har alltid varit intresserad av konst och inredning, i synnerhet där jag själv får skapa. Jag tänker mig mina verk som en viktig detalj av inredningen i ett rum. En tavla som ger kontrast, bryter av eller kompletterar.

I mitt arbete som grafisk formgivare och Art Director fylls mina dagar av färg och form, oftast med konkreta förutsättningar och tydliga ramar. Därför är det kanske inte så konstigt att jag istället dras jag till det abstrakta. Mina tavlor har sällan ett givet motiv. Jag vill istället skapa en, eller flera känslor. När jag skapar kan du som betraktare titta på målningen och upptäcka nya dimensioner i dess färger, djup och struktur.

Jag jobbar med olika tekniker på trä och plåt. Vissa tavlor är lackade som ger en spännande och intensiv färgåtergivning. När jag jobbar med plåt så har de legat ute några månader, då väder och vind har satt sina spår och gjort de rostiga. Sen jobbar jag med rosten som ett element, ibland förhindrar jag den eller provocerar fram mer rost där det behövs för att skapa rätt effekt, dynamik och komposition i tavlan.

Ramarna är handgjorda i råjärn med en luftspalt mellan tavla och ram. Det är svetsade distanser för upphängning eller så kan de stå på golv eller en möbel. Mitt optimala utgångsläge är att se ett rum, träffa människorna som vistas i det och utifrån det skapa en målning som är skräddarsydd för både miljö och ägare.
Läs mer