Logo Artportable
I drygt fyrtio år har jag jobbat med textil konst. Jag väver i min tre meter stora gobelängstol, med upprättstående varp, stora gobelänger, gärna i lingarn.  Har också en mindre vävstol för mindre vävar.

Jag har gjort många utsmyckningar till kyrkor, församlingshem och sjukhus genom åren. Bor på landet, fyra mil norr om Motala på en gård, där jag har en stor ateljé i ladan. Jag har också ett galleri utanför ateljén där jag har möjlighet att ha visningar av mina textilier för inbokade besök.
Numera arbetar jag också med broderier på ett textilt material,  som jag först målar på. Broderar med sytråd och guld, gärna stora bilder. Tycker om att jobba med kontraster, mörkt-ljust, tunna trådar mot grova lingarner, mjuka textila material mot hård metall.

Jag är en hemkär natur som sällan reser under sommarmånaderna, när rosenbuskarna blommar måste jag vara hemma. Odlar gärna vår mat vi äter under sommarhalvåret, i växthus och lådor. Har hundar, katter och höns.

Jobbar med textil, d.v.s. jag väver stora bildvävar för offentliga lokaler och mindre rum. Broderar på ett material som jag först målar på, broderar med guldtråd, sytråd och silke.

Vinterhalvåret är min bästa tid för arbete i ateljén. Jord, skog och vatten och närheten till djur är mitt livselixir.

Läs artikeln om mig och mitt hantverk: http://aws.artportable.com/sponsrad/textilkonstnaeren-som-skapar-mossbaeddar-och-skogsljus/

Läs mer