Logo Artportable

Tio tips till dig som vill köpa konst från konstnärer på Artportable

2023-05-08

Att köpa originalkonst är en utmanande och spännande hobby, där man alltid är på jakt efter nya och unika verk att lägga till i sin samling, samtidigt som det kan vara en lönsam investering på lång sikt. Konstsamlande kan också bidra till att skapa en djupare uppskattning för konst och dess betydelse i samhället.

Att inreda med originalkonst är ett fantastiskt sätt att tillföra personlighet och karaktär till ditt hem. Konstverk ger inte bara liv och färg till ett rum, utan kan också ge en känsla av djup och mening till din inredning. Originalkonstverk är unika och handgjorda, och skapar en autentisk atmosfär som inte kan uppnås med massproducerade poster eller tryck. Att investera i originalkonstverk kan också vara en lönsam investering på lång sikt, särskilt om du väljer att köpa verk från erkända konstnärer. Genom att inreda med originalkonst kan du uttrycka din personliga stil och skapa ett hem som är helt unikt och personligt.

Att samla på konst från oetablerade konstnärer kan vara en berikande upplevelse av flera anledningar. För det första ger det en möjlighet att stödja och upptäcka nya talanger och hjälpa till att bygga upp deras karriärer. Det är också spännande att vara en del av en konstnärs upptäckt och utveckling, och att ha en direkt påverkan på deras framgång.

För det andra kan konstverken från oetablerade konstnärer ha en unik och personlig känsla, eftersom de ofta är mer experimentella och fria i sitt skapande, och mindre bundna av traditionella konstnormer. Att ha dessa verk i ditt hem ger en autentisk och unik prägel, som inte kan återskapas med massproducerade konstverk.

Bli medlem i Artportable här

Här är tio tips till dig som vill köpa konst från konstnärer på Artportable

  1. Bestäm din budget: Innan du börjar leta efter konstverk, bestäm din budget för att undvika att överskrida dina ekonomiska gränser. 

  2. Fundera på ditt syfte: Vilket syfte har du med att köpa konstverk? Vill du förbättra inredningen eller köpa konstverk för dess estetiska värde? Tänk på detta innan du väljer ditt konstverk.

  3. Tänk på storlek: Tänk på storleken på konstverket i relation till storleken på ditt rum och möbler. Ett stort konstverk kan dominera ett litet rum, medan ett för litet verk kan försvinna i ett större utrymme.

  4. Fundera på stilen: Tänk på den befintliga inredningsstilen i ditt hem. Välj konstverk som passar till din befintliga inredning.

  5. Kolla på olika konstverk: Besök gallerier, utställningar och onlinebutiker för att titta på olika konstverk. Detta hjälper dig att få en bättre förståelse för olika konststilar och typer av konstverk.

  6. Fundera på konstnärens bakgrund: Lär dig mer om konstnären bakom verket. Detta hjälper dig att förstå konstverket bättre och skapar en djupare upplevelse.

  7. Fundera på färgerna: Tänk på färgerna i konstverket i förhållande till din befintliga inredning. Färgerna bör matcha eller komplettera dina befintliga möbler och inredning.

  8. Pröva innan köp: Om det är möjligt, pröva konstverket i ditt hem innan du köper det. Detta hjälper dig att se hur det passar in i ditt hem.

  9. Investera i kvalitet: Konstverk kan vara en investering på lång sikt. Fundera på att köpa konstverk av hög kvalitet som kan hålla i många år.

  10. Köp det du gillar: Slutligen, köp konstverk som du verkligen gillar och som talar till dig. Detta kommer att hjälpa dig att uppskatta det mer och skapa en mer meningsfull upplevelse.

Hitta spännande, ny konst på Artportable här

Bli medlem i Artportable här

Redaktion

Buy original artwork at

link to artportable