Logo Artportable

Cecilia Arvidsson hittar nya vägar både digitalt och på duk

2022-06-20

Cecilia Arvidsson experimenterar sig fram med olika stilar och tekniker. Med sin bakgrund inom musik och foto har hon alltid varit kreativ. Nu jobbar hon digitalt parallellt med sitt akrylmåleri.

– När jag målar vill jag låta fantasin komma fram och vill skapa mig en ny värld utanför den här riktiga världen.

The eye - Cecilia Arvidsson
The eye - Cecilia Arvidsson

Cecilia tar gärna ut svängarna ordentligt, hon gillar färgstarka bilder men också mycket detaljer. Målningarna är färgstarka och lekfulla.

– Jag försöker att inte måla samma sak utan försöker hela tiden hitta något nytt. Jag älskar färg, för mycket färg, och även textur så att det händer någonting. 

I gymnasiet gick hon ljudproduktion och musiken har alltid legat nära till hands. Intresset fortsatte upp i högskolan men i slutet av utbildningen började fotograferandet ta större plats i hennes liv och passioen för bild och foto blev starkare. Hon valde att läsa vidare på en treårig utbildning i bild vid Blekinge tekniska högskola. 

The eternal window - Cecilia Arvidsson
The eternal window - Cecilia Arvidsson

Efter studierna kände Cecilia att hon ville ha en egen ateljé och ett abstrakt måleri började sakta växa fram. Från början var det ett sätt att testa sig fram och komma igång men sedan blev något hon fastnade för och som gav nya möjligheter. 

– Jag väljer material som passar till just den bilden jag vill göra, det kan vara trä eller plast eller sprayburkar. Jag vill gärna komma utanför canvasramen, kanske börja på lite större utrymmen, typ på en vägg. Hela tiden försöker jag utveckla mig och hitta nya vägar.

Outside the window - Cecilia Arvidsson
Outside the window - Cecilia Arvidsson

När en vän till Cecilia visade hur hon målade digitalt bestämde sig Cecilia för att prova på. 

– Det var inte lätt, det var något helt annat. Men det är jättekul, den digitala världen. Jag har hittat ett fönster in och utvecklat mig mer där. Där försöker jag måla mer figurativa grejer och  gillar man inte någonting man har gjort kan man ta bort det på en gång. Det är skönt att ha både canvastavlor och digitala verk. 

Pieces of Earth (50x70cm) - Cecilia Arvidsson
Pieces of Earth (50x70cm) - Cecilia Arvidsson

Nu har hon målat i studion i drygt två år och allting har rullat på.

Vilka känslor vill du få fram i din konst?

– I de abstrakta verken är det mer utifrån vad jag känner. Jag skriver även dikter och kan tolka dikterna i de verk jag gör. Jag vill få fram mina tankar som kanske kan vara en aha-upplevelse för något. Kanske kan jag hitta något som alla känner. Tidigare har jag inte vågat visa dem för det kan kännas väldigt utlämnande. Det är lätt att jämföra sig med andra men egentligen handlar det mer om din egen utveckling och det är den du ska fokusera på. 

Underwater - Cecilia Arvidsson
Underwater - Cecilia Arvidsson

Vilken är din största drivkraft?

– Det handlar om att kunna skapa någonting själv och lägga ner hundra procent i det. Att blir stolt över något ger en tillfredställande känsla och en vilja att fortsätta skapa mer. Jag tycker om det jag gör och vill utvecklas i det och för varje gång känner jag att jag blir mer självsäker. Det är beslutsamheten som gör att man drivs framåt. Det gäller att kasta sig ut, det är det man får göra för att komma någonstans. Så får man se vad som händer. 

Se fler verk av Cecilia Arvidsson här!

Konstnären Cecilia Arvidsson
                           Konstnären Cecilia Arvidsson

 

 

Matilda Wirström

Writer

Buy original artwork at

link to artportable