fbpx

Tomas Söderlund

Konstnär


Om mig

Jag är uppvuxen i Bergslagen och bor sedan länge i Uppsala med min familj. Sedan 2013 driver jag eget företag, med verksamhet som oftast förankrar sig i text men ofta också i bildmässiga uttryck – men alltid i kommunikation och att hitta vägar.

Jag tror att konsten är något som uppstår i mötet mellan ett verk och dess betraktare. Som konstnär är man bara redskapet, som så gott det går uttolkar sin tillvaro och sina intryck, och överlämnar de kodfragment man lyckas samla ihop inför det mötet.

Bildkonst är något jag alltid återvänder till. Att teckna, att måla, att skapa digitala uttryck. Som en trygghet och en ofrånkomlighet. Jag kombinerar olika tekniker, blandar gärna, och rör mig mellan abstrakt och föreställande för att låta den känsla som söker mig hitta fram. Jag har lätt för att bli intresserad av nya områden – allt från konst, historia och teknik till ekonomi och politik. Överallt finns det erfarenheter som förenar, historier att berätta och känslor att förmedla – och när det är som mest intressanta, som en rörelse i gränslandet mellan fantasi och verklighet.

Plats:

Uppsala

Besök i ateljé:

Ja. Boka en tid med mig så jag är på plats

Kontakt:

Kontakta

Se fler målningar:

Instagram; Inapond_art

Utbildning:

Självlärd inom bildkonst. Teknisk fysik, litteraturvetenskap, ekonomisk historia m.m.
l

Teknik:

Kombinerar blandade traditionella och digitala tekniker, gärna i samma verk.

Inspirationskällor:

Människans strävan och hennes möten och irrvägar.
l

Aktuellt:

Zeitgeist Art Show, Uppsala Saluhall, 16 november.

    Contact the artist

    Would you like to know more about a specific art work?

    Are you asking as a company, organisation or privately?
    Do you follow Artportable on social media?