fbpx

Therese Johansson

Konstnär


Om mig

Är en tvåbarnsmamma som bor i Karlstad som ligger i Värmland. Även kallad solstaden. Är 43 år och  arbetar på en sluten avdelning inom psykiatrin.

Att jag började att fota var till en början ren överlevnad och en bearbetningsprocess då jag hade mått dåligt en längre tid av olika livsöden och behövde hitta ett fokus när ångesten var som allra värst och jag bara ville ge upp.

Jag har alltid fascinerats av konst av olika slag, men inte trodde jag att jag skulle få möjligheten att få visa upp mitt s.k. flummiga för andra vilket gör mig glad att någon mer än jag ser samma fast de inte är bakom kameran. Den konsten som ligger mig närmast hjärtat är den abstrakta konsten, då det bara är min egen fantasi som sätter gränserna.

Jag som person analyserar och reflekterar mig själv och det som händer runt andra och i omgivningen ganska ofta. Kanske därför jag dras till att ta bilder på just reflektioner och det abstrakta men även att få fram ljuset som i mina ögon står för det positiva.

Jag som person är  glad och positiv, har lättare att se möjligheter än svårigheter när man möter motstånd. Är en impulsiv personlighet som fångar de ögonblick som erbjuds både med och utan kamera.

Mina egna citat:

“Det ögat ser behöv inte bestämt vara det man tros se, det är bara din Egen fantasi som sätter gränser och gör skapandet”.

“Att kunna spegla sitt egna JAG i andra och i omgivningen anser jag är att kunna ge äkta empati och ödmjukhet till välden.”

Plats:

Karlstad, Sverige

Kontakt:

Kontakta

Utbildning:

Autodidakt

l

Teknik:

Fotografi

Inspirationskällor:

Jag har ingen speciell inspirationskälla utan mycket handlar om mitt egna mående. Gillar att ta bilder i utemiljön så för mig är ljuset viktigt framförallt om jag vill ta bilder och få reflektioner från vattnet

l

Planerade utställningar:

  • Artportable, 21 – 25 mars, 2022

    Contact the artist

    Would you like to know more about a specific art work?

    Are you asking as a company, organisation or privately?
    Do you follow Artportable on social media?