fbpx

Hanna-Maija och Jan W Bergman

Konstnär


Om oss

(Hanna-Maija Bergman) Jag har ett stort socialt intresse för kändisar och människor, ofta när de är i rörelse. Gärna när de dansar, spelar boule och liknande. Min starka sida är att återge människors utseende och jag brukar blanda mellan akryl och akvarell i min konst. Eftersom jag är åklagare skulle man kunna tro att min konst är strukturerad, men det är så långt ifrån verkligheten som man kan komma. Det man under en längre tid planerat att måla kan bli stelt och därför blir det bättre när jag är impulsiv. Jag är väldigt glad i starka färger.

(Jan W Bergman) Jag har en mer teknisk stil än Hanna-Maija. För min del blir det nästan helt uteslutande akvarell och jag använder flera lager färg. Naturen är det som jag målar mest, men de senaste åren har jag även vågat lägga till människor i mina tavlor. De som har sett mina målningar vet nog också att jag är förtjust i båtar oavsett om de står på land, sjunker eller flyter på vattnet. Jag gillar att måla med mycket vatten så att målningen blir mer flytande och färgerna rinner ihop. Det ger väldigt fina effekter.

Vi har åkt på ett 30-tal målarresor runt om i Europa, där favoriterna hittills har varit Venedig och Mallorca. Det är både rogivande och inspirerande att måla sittandes på en vallmoterrass, med ett glas vin i handen, och blicka ut över en superläcker solnedgång vid Medelhavet.

Plats:

Stockholm

Kontakt:

Kontakta

Se fler målningar:

www.ateljejaha.se

Utbildning:

Studerat för 10-talet olika konstnärer.

l

Teknik:

Företrädesvis akvarell, lite då och då akryl.

l

Inspirationskällor:

Människor i rörelse, natur och hav.

l

Artikel:

http://aws.artportable.com/sponsrad/det-var-karlek-vid-forsta-oronkastet-konstnarsparet-som-traffades-via-en-kontaktannons/

    Contact the artist

    Would you like to know more about a specific art work?

    Are you asking as a company, organisation or privately?
    Do you follow Artportable on social media?