fbpx

Alicia Olivas del Pozo

Konstnär


Om mig

Att vara kreativ och skapa är för mig en del av livet, stunder där jag bearbetar mina tankar, mina känslor, där jag prioriterar mig själv och bearbetar händelser som är vackra men också det hårda och motiga. Jag började min konstnärliga resa efter en tuff period i livet där jag till sist kraschade och gick in i väggen. Jag insåg att livet som jag levde hade slutat funka för mig på alla plan och en kväll innan jag skulle somna ställde jag mig frågan, “vad är det som kommer göra dig lycklig? På morgonen vaknade jag och insåg att jag behövde konsten och det kreativa i mitt liv. Jag sökte upp en förberedande konstnärlig utbildning på Konstskolan i Stockholm och såg aldrig mer tillbaka till det som varit. Efter konstskolan arbetade jag som assistent till konstnären Valeria Montti Colque under ett par år, som jag kände sen tidigare, och som blev min mentor och vän.

Jag insåg att jag förutom det konstnärliga också ville arbeta tillsammans med människor och hittade de perfekta utbildningarna för mig. Jag började studera antroposofisk konstterapi i Järna samtidigt som jag studerade till Levande Verkstad pedagog på Södra Folkhögskolan i Stockholm för att kunna blanda dessa två tekniker och skapa den bästa kombinationen och metoden för mig att arbeta konstnärligt och terapeutiskt med människor både i grupp och enskilt.

Plats:

Stockholm

Besök i ateljé:

Ja. Boka en tid med mig så jag är på plats

Kontakt:

Kontakta

Se fler målningar:

Instagram

Utbildning:

 • Konstskolan i Stockholm
 • Studerat antroposofisk konstterapi i Järna
 • Utbildad till Levande verkstad-pedagog på Södra Folkhögskolan, Stockholm
l

Teknik:

Skulptur och målning

Inspirationskällor:

Inspirationen kan komma från att vara i naturen, en sång eller en text som sätter igång en känsla hos mig. En plats som sätter sin prägel. Möten med människor där jag speglar mig själv i var och en och lär mig om livet och världen som aldrig upphör att förundra mig. Likaså kan det komma från mina sorger och det mörka som finns inom mig, känslor som jag översätter till färger och former, där jag fragmenterar upp olika delar av mig själv och får dem att synas framför mig för att därefter bli transformerade. Jag varierar därför mitt arbetsmaterial och experimenterar mig fram utifrån känslan som jag har för stunden och den känslan jag vill uppnå.

  Contact the artist

  Would you like to know more about a specific art work?

  Are you asking as a company, organisation or privately?
  Do you follow Artportable on social media?