Verk av Anna Klingbjer, Anna-Liisa Ekku Åstrand, och Roswitha Gisa Jonsson.

Sommaren innebär oanade möjligheter för den drivne konstnären som vill nå ut med sin konst. När Sverige nu är som härligast har vi samlat 8 otroligt sevärda sommarutställningar, och du som saknar möjlighet att närvara – tveka inte att kontakta konstnärerna direkt genom deras konstguider!

Barbara Månssons, 29 juni – 4 aug, Konst i Sommartid, Vetlanda

Barbrara Månssons Zorn-inspirerade akvareller har uppmärksammats i länder världen över. Med experimentlust och livsglädje utforskar hon vad vatten och pigment har att erbjuda. Hon ställer tillsammans med flera andra konstnärer ut i Vetlanda på Konst i Sommartid, öppen till 4:e augusti.

Se Barbaras konstguide och kontakta henne här!

 

Anna-Liisa Ekku Åstrand 9 – 14 juli, IWS Finland, Helsingfors

Anna-Liisas pittoreska scener och naturskildringar vittnar om en modig och orädd konstnärsgärning som drivs av det uttalade målet att blottlägga den egna själen. Hon ställer ut på IWS Finland — Helsingsfors internationella akvarell-festival den 9:e till 14:e juli.

Se Anna-Liisas konstguide och kontakta henne här!

 

Anna Klingbjer 24 juli – 21 augusti, Vernissage Krokoms konstkub

Med drivkraften att göra världen till en lyckligare plats att vara på uttrycker Anna Klingbjer sina känslor och tankar i färgsprakande målningar i akvarell och ibland i akryl. Hon ställer som ut som Månadens Konstnär i Konstkuben på Krokoms Bibliotek.

Se Annas konstguide och kontakta henne här!

 

Roswitha Gisa Jonsson 10 – 13 Juli, Open Art Fair, Hagudden

Tillsammans med fyra andra ställer Roswitha ut på Open Art Fair i Söderbärke, Haguddan den 10:e till 13:e juli. Med sina installationer av bland annat diskborstar rör sig Roswitha Gisa Jonsson utanför finkulturens gränser med överraskande konst som tagit henne hela vägen till Liljevalchs Vårsalong. 

Se mer av Roswithas konst här!

 

Mårten Lundgren, Sjöfartsverket, Norrköping

Mårten Lundgrens bildskapande handlar det främst om att göra personliga bilder, bilder som inte bara berör utan också speglar de egna naturupplevelserna på ett måleriskt och spännande vis. På Sjöfartsverket i Norrköping ställer han ut en serie som handlar främst om “möten med djur”. Tyvärr är utställningen inte öppen för allmänheten men Bättre Konsts läsare kan kontakta Mårten genom hans konstguide för att få en guidad tur!

Se Mårtens konstguide och kontakta honom här!

 

Cicki Jarneberg 5 – 11 juli, Galleri Svea, Stockholm

Cicki ställer ut på Galleri Svea i Stockholm med vernissage lördag den 6:e juli. Hon hämtar sin inspiration främst från naturen och ”det lilla” i vardagen. Hennes foton fångar ett särskilt ljus och går i närdialog med små objekt som blommor som görs storslagna.

Se Cickis konstguide och kontakta henne här!

 

Krister ”KriB” Björklund 19 juli – 31 augusti, Galleri Krib, Timrå

Krister ställer i Timrå ut på det egna Galleri Kribs Sommarsalong tillsammans med tre andra konstnärer.  Med sitt naturmåleri vill han lämna avtryck hos betraktaren, väcka tankar, och ge känslor. Han jobbar med både akryl och olja och material som duk och glas. Vernissaget har tyvärr redan ägt rum men utställningen är öppen för besökare ända tills augusti den 31:a.

Krister ställer även ut på Bättre Konsts egna Showroom den 19:e augusti!

Se Kristers konstguide och kontakta honom här!

 

Mariana Groparu 6 – 12 juli, Galleri Isie Tio, Klagstorp

Mariana och flera andra konstnärer ställer ut på Galleri Isie Tio i Klagstorp, Trelleborg den 6:e till 12:e juli. I hennes abstrakta tavlor hittar betraktaren en hyllning till kvinnans kropp och till de människor som söker efter ljuset inombords. Mariana jobbar med akryl, pastellkritor, kol, och ibland akvarellpennor på sina stora canvasdukar.

Se Marianas konstguide och kontakta henne här!