Hur når jag ut med min konst? Hur visar jag upp min konst online? Hur marknadsför jag min konst?

Frågorna för konstnärer som vill utforska internets möjligheter i relation till sitt konstnärskap är många. Ett simpelt svar på de här frågorna är att skapa en digital portfolio. Med hjälp av en snyggt utformad portfolio online blir det lättare att visa upp sina verk för konstintresserade, potentiella köpare och konstgallerier. Fördelarna med en digital portfolio är med andra ord många. Vår vardag blir allt mer digital vilket innebär otroliga möjligheter för konstnärer som vill visa upp sin konst och nå ut till fler människor.

Kirsi Hallberg valde att skapa sin portfolio via Artportable och fick direkt upp ögonen för hur portfolion hjälpte henne att nå ut med sin konst på ett engagerande sätt.

– De flesta konstnärer kanske inte har tid att lägga ner jättemycket jobb på allt det där runtomkring. All energi och kraft går ju åt att få fram konsten. Att ha en plattform som är enhetlig, snygg och proffsig framhäver konsten på ett väldigt bra sätt.

En digital portfolio på Artportable kan på många sätt likställas vid ett konstgalleri online – här ställer du ut din konst och presenterar ditt konstnärskap tillsammans med över 1000 andra engagerande och inspirerande konstnärer runt om i Europa. Till skillnad från traditionella konstgallerier är ett konstgalleri online öppet dygnet runt och är dessutom geografiskt obegränsat. Människor världen över har möjligheten att upptäcka din konst utan att stiga utanför dörren.

(Image by bridgesward on pixabay)

Det finns även tillfällen då en digital portfolio är avgörande för hur ditt konstnärskap och karriär utvecklas, som vid ansökan till konstskolor eller för konstnärsstipendier där en portfolio efterfrågas. Det är även en perfekt metod för att visa upp din konst när du kommer i samtal med intressenter. En digital portfolio är alltid tillgänglig!

Kirsi Hallberg förklarar även hur en digital portfolio gör att du får tillgång till en publik som du tidigare inte kunnat få kontakt med lika lätt.

– Det är så kul att få min konst på en annan plattform. Det gör att man kan se sin konst med nya ögon och det är jättekul att få spridning, positiv respons och att många får ta del av ens verk. Att ha en digital portfolio hos Artportable ger mig tillgång till en helt annan publik än vad jag själv har i mina sociala medier, vilket är otroligt värdefullt.

Med en portfolio på Artportable får du alltså inte enbart en smidig plats att visa upp din konst på utan du får även tillgång till ett passionerat socialt community, en ny publik som intresserar sig för ditt konstnärskap, hjälp och råd av professionella marknadsförare och nya möjligheter för var din konst kan synas.

Är du intresserad av att läsa mer om en digital portfolio hos Artportable kan du läsa hela intervjun med konstnären Kirsi Hallberg här: ”Så fick Kirsi hjälp av en personlig konstkurator på Artportable”. På Artportable.com finner du även en mängd tips på hur du som konstnär kan marknadsföra dig, sätta pris på dina verk och hur man kan ta kontakt med konstgallerier för att ställa ut sin konst.