Konstrundan må vara över för i år på vissa ställen i landet, men oj, så mycket vacker konst det finns att ta del av även i helgen. Vi har listat ett par vernissager som du inte kommer att vilja missa.

 

Kulturhuset Stadsteater, Stockholm

Möbeldesignern Alexander Lervik kommer att ställa en del av det han har designat under åren. Bland annat kommer lampan MyBrain att finnas med. Lervik har sin studio i ett gammalt garage vid Slussen.

Tid: 6 april-5 augusti

Galleri Hamnmagasinet

Galleri Hamnmagasinet har bjudit in de textila utbildningarna på Högskolan för Design och Konsthantverk i Göteborg och i Steneby till en samlingsutställning. Studenter och personal på programmen kommer visa en stor bredd av textila uttryck med utgångspunkt i teman runt mönster/upprepning och nomadism/rörelse.

Tid: 6 april-6 maj

HagmanProjects, Stockholm

Anna Nordström är en textilkonstnär som är född 1984 och kommer från Gävle. Hon är grundare och medlem av Den Nya Kvinnogruppen – DNK. Nu ställer hon ut ”Happy for no reason”.

Tid: 6 april-4 maj

Husby Konsthall

Här och där – en grafisk utställning. Det är Grafiska Sällskapet och Husby konst och hantverksförening som ställer ut den här gången.

Tid: 7-29 april

Saltskog Gård – Liljevalchs hem

INVENTering är en samlingsutställning med ett urval från utställningar som skett på Saltskog sen 1990. En utställning med bl a Lenny Clarhäll, Kerstin Manker, Niklas Wallenborg, Jan Manker, Amanda Cardell, Hans Polmar, Kerstin Svanberg, Jim Axén , Hans Peterson, Kanalfilm.

Tid: 7-29 april

Norrköpings Konstmuseum

Norrköpings Konstmuseum har dubbelvernissage för vårens två stora utställningar med Ester Almqvist och Rejmyre Art Lab.

Tid: 7 april-2 september

Konsthantverkarna Karlstad

Jill Johansson kommer att ställa ut sin vackra keramik. Hon är utbildad i Danmark och i Sverige på HDK där hon 2004 tog sin magisterexamen i Keramikkonst.

Tid: 7 april-27 maj