Logo Artportable

Teckning – en konstform lika gammal som människan

Redan för 40 000 år sedan började människan teckna. Grottmålningar och hällristningar världen över, vittnar om hur vi som art alltid haft ett djupt rotat behov av att uttrycka oss i bild. Genom att teckna, rita och måla har vi i alla tider berättat historier, dokumenterat livshändelser och strävat efter att skapa en vackrare omgivning. Åt oss själva – eller åt de som kommer efter. Teckningskonsten är således inget nytt under solen. 

 

Idag målar vi kanske inte längre på grottväggar med våra händer, utan på papper och canvasdukar. Och istället för jord blandat med vatten, har bildkonstnären medium som grafitpennor, tusch och kolkritor. Men trots att våra verktyg har utvecklats sedan grottmänniskans tid, förblir teckningen en tidlös och evigt trendig konstform.

Personlig inredningsstil med skisser och teckningar

Om du snabbt och enkelt vill ge din inredning en personlig touch, är konst ett utmärkt verktyg. Med tavlor och målningar kan du skapa fantastiska blickfång, mjuka upp kala väggar och inte minst binda ihop din inredningsstil. Men du kan också skapa häftiga stilkrockar. 

 

Detaljrika teckningar och minimalistiska skisser är perfekta när du vill ge liv åt dina väggar. Du kan låta dem tala för sig själva eller skapa trendiga tavelväggar genom att gruppera dem. De kan placeras på golvet, på byråar och i bokhyllor – eller egentligen varsomhelst där du vill ställa en fin inredningsdetalj. Framförallt är teckningar perfekta team players, som är enkla att kombinera med konstverk och inredningsdetaljer av andra slag. 

Köp originalkonst direkt från konstnären

 

Här kan du hitta porträtt av människor och djur, vackra landskap och teckningar i många andra motiv. Gemensamt för alla våra konstverk som säljs här på Artportable, är att de säljs av konstnären. Det innebär att när du hittar en teckning eller skiss som du tycker om, så köper du i själva verket ett alldeles unikt originalverk. Samtidigt stöttar du en annan människas dröm om att få sprida sin konst, från ateljén – till dina väggar.