Södermalms Konsthall är ett av Sveriges mest välsorterade gallerier för grafiska blad. I Konsthallen två trappor ned i Skrapan finns rejäla ytor med plats för både fasta och tillfälliga utställningar.

Sedan 2014 finns en guldgruva för konstintresserade som befinner sig på Södermalm – närmare bestämt i Skrapan. Du hittar in till galleriet genom att ta trapporna ned från gatuplan.

– Vi kan med fog hävda att vi är Stockholms största galleri med våra 600 kvadratmeter. Och då räknar vi även in ramverkstaden på plan ett. Vi älskar New York och gillar därför den lite ruffa men inbjudande källarmiljön. Konst ska inte vara konstigt, konst ska vara tillgängligt för alla, säger ägaren och tillika storsäljande konstnären Robert Emanuel Fredriksson.

Besök hemsidan 

Galleriets historia är komplex och började egentligen 1958, året då Roberts far Gösta Fredriksson inledde sin yrkesbana som litograf. I många år hjälpte Gösta den svenska konstnärseliten med att ta fram litografier och grafiska blad. Ett arbete som resulterat i att galleriet idag äger en unik och stor samling av verk från några av Sveriges mest älskade och namnkunnigaste konstnärer.

Robert förvaltar och utvecklar det arvet in i framtiden. ”För konsten. För livsglädje. För nyfikenhet och skönhet.” Han är i galleriet 7 dagar i veckan och alla som pratat med Robert känner till hans stora engagemang.

– Vår filosofi bygger på att göra konstupplevelser tillgängliga för fler och inköp av konst till något som alla ska kunna unna sig – utan att behöva tömma bankkontot.

I år bjöd Södermalms Konsthall in till Grönvit Julmarknad – konst, smycken, politik, fotokonst, hantverk, böcker, supporterkultur, sport, tävlingar, hemliga lådan, godis och glögg med mera.

Köp konst

Södermalms konsthall arbetar med utställningar under hela året och har bland annat konstföreningar som stora kunder. Galleriet arrangerar också event och föredrag där Robert Emanuel Fredriksson berättar om hur hans pappa startade verksamheten 1958 med att ta fram litografier och grafiska blad till svenska konstnärer.

Besök Södermalms Konsthall på Götgatan 78, Skrapan. Besök hemsidan 

 

Följ Södermalms Konsthall på Instagram och se mer konst på Konstskatten