Konsten har alltid legat nära hjärtat för Raija Gustafson. Men det är först under det senaste decenniet som hon på allvar fått utlopp för sin talang. Nu ställer hon ut i Artportables Showroom.

Raija Gustafsson kommer ursprungligen från östra Finland men har bott trettionio år i Sverige. Hon bor och verkar norr om Norrtälje på en gård där hennes man, precis som hans släkt, drivit jordbruk med mjölkkor hela sitt liv. Numera är det dock, utöver konstnärsskapet, trädgårdsarbete som gäller för Raija och hennes man. 

Raijas konst har under åren gått från abstrakt till figurativ och idag är naturen den största inspirationskällan. Kraft hämtas från att vara utomhus samt årliga besök till hemlandet Finland.

– När jag är utomhus är jag medveten om tecken på årstidskiftningar och jag tänker ofta på att himlen är så fin.

2016 ställde Raija ut på Kvarnhagen i Bergshamra med 70 stycken mindre tavlor. Hon har också ställt ut några gånger på julsalonger och konstrundor. Ofta är det ljuset och stämning i motiven som lyfts fram av de som ser Raijas verk.

Framöver kommer Raija att kunna fortsätta sin utveckling i en nybyggd ateljé hemma i Norrtälje. Hon värdesätter också den grupp med konstnärer som hon träffar varje vecka.

– Att träffas är roligt och socialt. Vi är en grupp som träffar varandra under trevliga former och vi går även på kurser tillsammans.

Se Raija Gustafssons utställning i Artportables Showroom

Se fler verk i Raija Gustafssons utställning i Artportables Showroom