I hjärtat av Värmland, vid Klarälvens strand finner du en vacker, kulturell och inspirerande miljö där du kan utveckla dina konstnärliga intressen. Här får du tid att utforska olika material och metoder och därmed lägga en stabil grund för din fortsatta konstnärliga verksamhet.

Geijerskolan, folkhögskolan i Ransäter, är en mötesplats för människor med olika livserfarenheter och livsplaner. Geijerskolan har sin tyngdpunkt inom estetiska och humanistiska ämnen där musiken har en framträdande roll. Skolan erbjuder ett stort internat. Erik Gustaf Geijer växte upp i Ransäter som är en Värmländsk bygd med starka traditioner inom litteratur och kultur. Skolans idé och profil har växt fram ur arvet efter Erik Gustaf Geijer.

Kurser och tekniker

Konstlinjen kan du på heltid utveckla och fördjupa ditt intresse för måleri, teckning och dekorationsmålning. Utbildningen består av en mängd delkurser som spänner från studier av äldre traditionella måleritekniker till utveckling av ditt eget unika uttryckssätt. Vi ordnar egna utställningar, bjuder in gästlärare och gör studiebesök i och utanför Värmland.

Tekniker: akvarell, olja, akryl, blandtekniker, teckning med blyerts, kol, tusch, pastell, kroki, form- och färgövningar, ljus och skugga, konst- och stilhistoria, komposition, skissteknik, perspektiv, materialkunskap, illusionsmåleri, ådring, marmorering, skulptur, grafik med collografi, torrnål och linoleum.

Allmän kurs Måleri är en kurs för dig som vill läsa in eller komplettera dina gymnasieämnen och samtidigt kombinera det med ditt intresse för måleri.

Skaparverkstan erbjuder under vårterminen en introduktion till konstarterna poesi, måleri, musik, skulptur och foto. Gör ett avbrott i din nuvarande sysselsättning och ta avstamp mot framtiden. Vår trivsamma miljö inbjuder till eftertanke, reflexion och nytänkande. Vi presenterar respektive konstart och ger dig möjlighet att utöva dem.

Antagning inför Ht 2019 är öppen, ansök via hemsidan.

Länkar:

Se fler bilder i ”Konstguiden

Konstlinje
Allmän kurs Måleri
Skaparverkstad
Geijerskolan på Facebook
Geijerskolan på Instagram