Ebba höll sin första utställning när hon var fyrtio år, en viktig händelse som definierat hennes konstkarriär. Det tog lång tid att nå dit men sedan dess har konstnärsskapet fortsatt framåt med fler utställningar, och hon har fortsatt att samla värdefulla erfarenheter. 

Ebba hämtar inspiration från det hon ser runt omkring sig, och detta kommer till liv på duken i två olika stilar. Den ena stilen inkluderar landskapsmåleri och där hör gotländska motiv till favoriterna. Ebba har besökt Gotland under hela sitt liv och har ett hus där. Hon har alltid med sig sitt målar-kit med akvarellfärger och tycker om att måla ute i det fria för att fånga känslan av platsen. Ebbas mamma målade med akvareller så det var på detta sätt hon blev introducerad till tekniken. Hon uppskattar akvarellens ärlighet och utmaningen med att man inte kan måla över sina misstag. Möjligheten att enkelt ta med sig materialet ut i naturen för att måla är värdefull för Ebba.

Den andra stilen som blivit en del av Ebbas måleri är mer fantasifull och inkluderar ofta fragment från drömmar hon haft. Olika tankar och idéer vävs samman och hon vet aldrig vart det slutar förrän målningen är klar. Ebba gillar starka färger och använder ofta iögonfallande nyanser till sina verk. Något som återkommer gång på gång i Ebbas måleri är den ståtliga örnen som representerar frihet, kraftfullhet, individualitet och autonomi. Örnen har blivit hennes signum, och finns alltid med henne i form av en tatuering. Ebba reflekterar över varför just örnen fångat hennes uppmärksamhet, möjligtvis kan det vara nedärvt från hennes pappa som var fågelentusiast.

Ebba skapar för sin egen skull och följer sitt hjärta, men är alltid intresserad av att höra andras tankar om verken. Hon får ofta höra positiva kommentarer om de starka färgerna och rovfåglarna väcker nyfikenhet hos betraktarna.

Artportable har äran att visa Ebbas konst 5-9 april under en grupputställning på Kulturfyren, på Skeppsholmen i Stockholm. Hon kommer även visa sina verk på Gotland i sommar.