Med hjälp av härliga färger i akryl skapar konstnären Camilla Wigström målningar som sprudlar av glädje, lugn och hopp. Att hon målar för sin egen skull ger en fantastisk karaktär åt hennes tavlor där det syns tydligt hur mycket hon älskar att måla. Efter hennes skilsmässa fanns konsten där för henne som ingen annan – och har hjälpt henne att finna sig själv.

Camilla kom in i konstens värld redan som barn, när hon tecknade på ett sätt som fick de vuxna att tappa andan. Hon berättar om ett särskilt tillfälle som hon har fått återberättat av sin mamma, då Camilla som sexåring var med på ett föräldramöte. För att stilla springet i benen fick hon sitta och rita under tiden, och det slutade då med att personal och föräldrar stod runt omkring och beundrade hennes verk.

– Jag har det i mig, sedan jag var liten har jag alltid suttit med en penna i handen. När jag blev äldre så började jag testa olika tekniker och fastnade till slut för akryl, berättar Camilla.

Se mer om Camilla och hennes verk på konstguiden på battrekonst.se

När livet senare satte igång så tog även familjelivet en stor plats, och konsten fick läggas åt sidan. Med små barn och ett förhållande som inte alltid var bra försvann lusten till att måla. Flera år senare, när hon gick igenom en skilsmässa, kom konsten tillbaka in i hennes liv som en livräddare. Många kan känna igen sig i det här med att tappa bort sig själv under ett förhållande, och för Camilla blev konsten ett kraftfullt sätt att hitta tillbaka till de delarna av sig själv som hon tappat bort.

Vad är det viktigaste för dig när du skapar? 

– Det viktigaste för mig är att må bra! Att känna lugn och glädje. För mig är det harmoni och välmående att måla. Många lever så stressigt idag, även jag, och tänker mycket på att få ihop vardagspusslet. Därför har skapandet blivit ett sätt för mig att tanka mig själv.

Camilla förklarar att hon får ut så mycket av målandet, att det går in på djupet i henne. Känslan av att bli en bättre mamma och människa när hon får tid att prioritera sig själv och sitt eget välmående ger henne ett lugn som nog bara konsten kan ge henne. Glädjen hon känner under skapandet speglar sig i oss som åskådare och det är svårt att inte bli påverkad av hennes starka konst, oavsett om det är ett färgglatt djur eller en Buddha tillsammans med ett djupt ordspråk.

Idag arbetar Camilla som florist på 80 % och lägger den tid hon kan och hinner på sin konst. Hon har på senare tid börjat trycka sina verk på kuddar och muggar – ett fantastiskt sätt att erbjuda sina kunder hennes fina konst även om de inte vill ha en ny tavla. I Mårtenstorps Gårdsbutik, med plats där hon bor i Södra Sandby, kan du hitta Camillas konst till försäljning, och hennes tanke nu är att fortsätta utveckla sin konst, utöka och testa på nya saker.

Vad har du på gång härnäst?

– Jag har inga utställningar planerade, utan jag vill ta allt lite som det kommer känner jag. Just nu är jag dock inne på att göra en serie med stjärntecken! Jag har precis gjort en stenbock, och planerar att fortsätta med resterande stjärntecken den kommande tiden, svarar Camilla.

Camilla kan göra målningar på beställning, men betonar att det blir som allra bäst när hon får skapa utifrån sina egna idéer och sitt eget sinne, utan någon påverkan från människor runt omkring och låta bilderna skapas i huvudet. Inspirationen kommer från allt runtomkring i livet och hennes tro på det andliga hjälper henne i känslan att allt har en mening, även det som penseldragen skapar på duken. Hennes önskan är att föra vidare glädjen och harmonin, som hon känner inom sig av skapandet, till resten av världen. Att få folk att vakna till liv och inse att livet är så mycket mer än stress, att kunna se det vackra i att bara våga vara.

– Jag tycker om det livfulla, när man får in kärlek och känsla i skapandet. Att jag dessutom har funnit mig själv tror jag syns i mina målningar. Jag tror att konsten utvecklas när man själv utvecklas som människa, och jag har verkligen funnit min stil.

Om du vill köpa konst av Camilla eller ta kontakt med henne så kan du göra det på Facebook, Instagram eller genom att skicka ett mejl till info@wigstromart.se.