Artely, en av Sveriges största online-aktörer som säljer originalkonst av svenska etablerade konstnärer, lanserar nu en ny vertikal med Fine Art Prints. Från och med nu kan man köpa exklusiva, numrerade och signerade Fine Art Prints i begränsade upplagor på 30 exemplar. Vi träffade grundarna av Artely för att höra mer om tankarna bakom deras satsning.

Ni har fram tills nu endast sålt originalkonst, något som också var er nisch på marknaden. Hur kommer det sig att ni valde att bredda utbudet med Fine Art Prints?

– Efterfrågan från våra besökare och kunder har varit enorm. Många uppskattar och beundrar den konst de ser på Artely, men alla har inte råd att köpa en originalmålning för de priserna en målning ligger på. Därför har vi bestämt oss för att möta efterfrågan och släppa limiterade högkvalitativa Fine Art Prints, så att fler kan ta del av vår konst, säger Aleksandra Antonov.

– Det här ligger också helt i linje med vår vision att möjliggöra så att fler ska kunna ta del av och njuta av bra konst. Konst ska inte vara förunnat endast dem som har en plånbok som tillåter det. Samtidigt har det varit viktigt för oss att inte urvattna värdet av att erbjuda något unikt. Därför är våra upplagor väldigt begränsade, det finns endast 30 exemplar av varje Fine Art Print, och i vissa specialutgåvor kommer det att vara ännu färre på max 10 exemplar, tillägger Alexander Antonov.

Under vårt samtal förstår vi att kvalitet är av yttersta vikt för de båda grundarna och har varit ett ledord i allt de gör ända sedan de startade bolaget. Alla Artely Fine Art Prints trycks på Hahnemühle Fine Art papper som är världskänt för sin höga kvalitet, det är syrafritt och har en garanterad åldersbeständighet på minst 100 år. Varje exemplar går dessutom igenom en noggrann kvalitetskontroll av både Artely och konstnären innan den skickas ut till kund.

– Vi har redan skickat ut våra första beställningar och många av kunderna har hört av sig och berättat hur nöjda de är med sitt inköp, både med själva verket men också de ramar vi erbjuder. Vi har helt enkelt överträffat deras förväntningar och det är alltid kul att höra. För oss är det också ett kvitto på att det var helt rätt satsning att nu också erbjuda Fine Art Prints, säger Aleksandra Antonov.


Se alla Artely Fine Art Prints.

Ett urval av Artely Fine Art Prints
   
“Letting go”, San-Mare Raubenheimer, 70 x 60 cm, 3 200:-

 

“Narcissus”, Magnus Gustavsson, 84 x 60 cm, 4 000:-

 

“Flykt”, Lennart Olausson, 60 x 70 cm, 4 200:-

 

“Att leva för fullt och med stolthet”, Galina Davydtchenko, 70 x 60 cm, 3 100:-

 

“Boots, saints and cigarett” Torbjörn Länk, 60 x 65 cm, 4 300 kr.