Kontaktförfrågningarna genom konstguiden är redan många, och med den planerade omdesignen siktar man på att öka dessa ännu mer. Idag kikar vi på de mest besökta konsthantverkarna i guiden.

Harriet Aurell

Harriet Aurell skapar skulpturer med låtsasliv för att koppla samman konsten och tekniken. Med rörelser, ljus och ljud, vill hon spegla teknikens lustfyllda karaktär. Allt detta lär hon även ut i kurser för nybörjare.

Hon håller en sommarkurs 10-15 augusti med några platser kvar, samt en kvällskurs med start i september 2019. Se mer av Harriets skapelser här.

Pia Lönnqvist / Zagmos

Pia Lönnqvist skapar vokalljud och mosaikart, båda fyllda med hundratals färger. Som en skicklig frilanssångare uppträder hon ofta på scen, oavsett vad musikgenren är. Hennes varma kontraströst och breda vocal ambitus är mycket sällsynta vilket gör hennes röst väldigt speciell. Förutom att sjunga är Pia Lönnqvist också känd som en kreativ mosaikartist som gör vacker mosaik med djup tanke och själ.

Se mer av Pias verk här. 

Gugge Damberg

Väv-konstnären Gugge Damberg inspireras av livet på landet med sambo, hund, katt och höns och gränslöst mycket natur. Parallellt med vävningen gjuter hon i betong allt från bord, bänkar och stolar till krukor, ljusstakar och mycket annat. De två för henne perfekta uttryckssätten att kombinera. 

Gugge ställer ut i Varberg i Rådhussalen 12/7-18/7 samt Falkenberg i Konsthörnan 29/7-11/8 2019, se mer av hennes konst här.

Knuters Anna-Lena Fältsjö

Anna-Lenas konst drar stor inspiration från barnens värld. En allkonstnär som använder sig av akvarell, järntråd, trä, skulptering, textil, och det skrivna ordet när hon skapar.

Se mer av hennes konst här.

Anette Schwartz

Anette Schwartz driver WildFlower Design, och sy-fabriken SyCompaniet i Hedemora. När hon sydde sin första väska var hon direkt fast. Hennes väskor kan ha samma material på utsidan, men formen, fodret och applikationerna är olika, vilket gör att ingen väska blir den andra lik. Hon jobbar endast med material som håller hög kvalité och har mönster som tilltalar henne. 

Se fler av hennes verk här.

Irene Eriksson

Irene Erikssons konst springer ur det vackra och glada. Hon låter sig vägledas av de teman inspirationen väljer och jobbar tills de är uttömda.  Förutom att skapa förtjusande konst driver hon även Galleriet Hjertstedska Villan och arrangerar grupputställningar.

Se mer av hennes konst, eller kontakta henne angående galleriet här.

Eija Drusian / Eikos Design

Utbildningen på Lennings Textil-institut i Norrköping. Med den sörmländska naturen som största inspirationskälla skapar hon textil- och glaskonst. År av arbete inom design och mönsterkonstruktion har hjälpt att slipa och förfina hennes uttryck. Arbetet som textilslöjdslärare vidgade hennes textilintresse till att omfatta flera textila hantverk samt glaskonst.

Den 13 juli finns hon på gruvans dag på Skottvångs gruva, se fler av hennes verk här.

Geijerskolan Folkhögskolan I Ransäter

Geijerskolan i Ransäter är en mötesplats för människor med olika livserfarenheter och livsplaner. Med sin tyngdpunkt inom estetiska och humanistiska ämnen där musiken har en framträdande roll. Erik Gustaf Geijer växte upp i Ransäter som är en Värmländsk bygd med starka traditioner inom litteratur och kultur. Skolans idé och profil har växt fram ur arvet efter Erik Gustaf Geijer.

Antagning inför Ht 2019 är öppen, går att söka via deras hemsida. Mer finns att läsa här.

Tobbe Malm

Tobbe Malm är uppvuxen i bruksorten Norberg, ett samhälle format av tung järn- och gruvindustri. Överallt syns spår av gruvdriftens brutala ingrepp i naturen: gigantiska hål i marken, betongbyggnader som krakelerar, rostigt järn och konstruktioner som sakta bryts ned. Tobbe jobbar ofta figurativt med material återbrukat från skrothögar eller loppis, ting som ger kontrast i färg och form och som är med på att berätta en historia.

Tobbe är aktuell med en skulptur utanför Oslo domkyrka som skall stå klart till hösten 2019, se mer av hans konst här.

Ramiza Bellanius

RAMIZA BELLANIUS kom som tre-åring till Sverige. Till många vuxnas förtret förstörde hon i sin barndom ett stort antal väggar i sin vilja att uttrycka sig, allt hon ville var att skapa och omedvetet sökte hon sig till yrken med kreativa inslag. Hon målar oftast i akryl, men är dock inne i en olje-period. I hennes tavlor finns jord från heliga platser i världen och andra symboliskt laddade material, som ger hennes tavlor en omistlig laddning.

Ramize ställer ut 28/9-6/10 2019 på Svenska konstgalleriet i Malmö och i Louvren, Paris oktober 2019, samt Artexpo Luxemborg december 2019. Se mer av hennes konst här.