När den inom kort lanseras i ny förbättrad skepnad passas det på att sommarstädas i konstguiden. Förfrågningarna till fotograferna är fortsatt höga och det finns inget som tyder på att de inte kommer öka efter nylanseringen. Här är de mest populära fotograferna just nu.

Cecilia Andersen

Cecilia Andersen skapar fotokonst med ledordet simplicity. Med enkelhet, mättad färgskala och ibland rörelser eller mönster försöker hon få betraktaren att vilja stanna upp en längre stund och få se en omvärld som är mjukare, lugnare och mer hanterbar. Hon vill hjälpa till att dämpa intrycken i en värld där det skarpa och skrikiga ofta får ta störst plats.

Se mer av Cecilias konst här.

Lena van Rooy

Lena van Rooys utbildning som trädgårdsdesigner syns i hennes skickligt fotograferade växter. För några år sedan började Lena ifrågasätta de allt snävare tidsramarna på jobbet och stillasittandet vid datorn. Tankar på livskvalitet och på vad som egentligen betydde något blev återkommande och hon hittade tillbaka till naturen.

Lena ställer ut på Österlen i samband med konstrundan, se mer av hennes konst här.

Mikael Amundsen

Mikaels spännande naturskildringar drivs av action och kraftfulla färger. Såväl fina solnedgångar som kraftiga oväder inspirerar honom att ge sig ut med kameran. Från en början inom astrofotografering har han expanderat till drönar- och teleskop-fotografering.

Se mer av Mikaels konst här. 

Naomi Pongolini

Landskap, natur och resefotografering ligger Naomi varmast om hjärtat. I hennes försök att skapa fragment från några av de mest uttrycksfulla ögonblicken i livet blir hennes fotografering som en meditation på gamla minnen.

Naomi Pongolini

Se mer av Naomis konst här.

Robin Hakanen Martio

Robin Hakanen Martio trivs bäst bakom kameran. Hans kärlek till fotografi härstammar från en förkärlek för bild och form. Från tidigare jobb som illustratör och formgivare studerar han nu till journalist och strävar efter att fånga småstadsidyllen han befinner sig i.

Se mer av Robins konst här.

Peter Muld

Peter Muld fotograferade från början bara människor, men hans stora naturbehov drev honom att utmana sig själv med djurfotografi. Allt från knölval till brunbjörn och apor har fastnat på hans lins. När han inte fotograferar jobbar han som brandman och styrkeledare på Räddningstjänsten.

Se mer av Peters konst här.