Bli medlem i Artportable.

Med en portfolio på Artportable får konstnärer runt om i Europa tillgång till ett stort, internationellt socialt community och en marknadsföringsplattform formad av och för konstälskare. Oljekonstnären Kirsi Hallberg valde att bli en del av gemenskapen genom att skapa en portfolio på Artportable – en upplevelse hon har stormtrivts med.

– Jag har jobbat hårt med att hitta mitt uttryck i konstnärskapet så när jag skapade portfolion ville jag fokusera på att välja verk som visade vem jag är idag. Det här var det första steget i en förnyelse, och det har varit över all förväntan.

Hur upplevde du processen av att sätta ihop din portfolio?

– Det var en otroligt smidig och enkel process. Jag hade kontakt med Cecilia som är konstkurator och ansvarig för portfolion. Det var en lyx att få hjälp med allt och att få snabb respons på de frågor jag hade. Det känns jätteskönt att veta hur lätt och smidig processen är, det gör att jag kommer vilja arbeta aktivt med portfolion framöver. Eftersom Artportable har en så stor följarskara blir det lika viktigt att uppdatera den som andra sociala medier.

Vid skapandet av en portfolio på Artportable får du ett välkomstmail från din nya konstkoordinator. I mailet finns alla instruktioner om hur du ska gå tillväga för att skapa en portfolio och hur Artportable kan hjälpa till för att ge portfolion synlighet. Du ges tillgång till en sida där dina konstverk enkelt laddas upp tillsammans med olika beskrivningar av konstnärskapet. När det är inskickat är det bara att luta sig tillbaka och efter två till tre dagar har Cecilia, som är portfolio manager och curator, satt ihop portfolion så att den är färdig för granskning. I det här steget är det fritt fram att kontakta Cecilia med ändringsförslag innan hon lägger upp en konstnärspresentation med hänvisning till portfolion på Artportables Facebook med 27.000 följare. En perfekt start för att få in besökare till portfolion.

portfolio

Bli medlem i Artportable.

Hur kändes det att presentera din nya portfolio på Artportable och i andra kanaler?

– Jätte, jätteroligt. Det är så kul att få se sina verk på en annan plattform. Det gör att man kan se sin konst med nya ögon och det är jättekul att få spridning, positiv respons och att många får ta del av ens verk. Att ha en digital portfolio hos Artportable ger mig tillgång till en helt annan publik än vad jag själv har i mina sociala medier, vilket är otroligt värdefullt.

Under Kirsi Hallbergs första vecka på Artportable blev hennes portfolio den mest visade, en positiv överraskning för Kirsi som inte hade väntat sig ett så stort gensvar. Artportable har i dag över 1000 aktiva medlemmar och över 35 000 följare inom olika sociala medier. I kombination med en otrolig marknadsföringsplattform får konstnärer och kreatörer hjälp av Artportable att hitta den röda tråden i sina konstnärskap och hur de kan presentera sig i en digital miljö på allra bästa sätt.

– De flesta konstnärer kanske inte har tid att lägga ner jättemycket jobb på allt det där runtomkring. All energi och kraft går ju åt att få fram konsten. Jag blev så himla positivt överraskad av att det var en så smidig och snabb process. Att ha en plattform som är enhetlig, snygg och proffsig framhäver konsten på ett väldigt bra sätt. Det är ju superviktigt, och det känner jag att jag har fått genom Artportable.

Vad kan du tipsa andra konstnärer om, som vill skapa sig en portfolio på Artportable?

– Jag tror såklart det är viktigt med vilka verk som konstnären väljer att representera denna. Men sen tror jag även att detaljerna är viktiga, texterna och beskrivningen av sig själv. Det är en verklig chans att få ta ett steg tillbaka och fundera över sitt konstnärskap. Och det som är så bra är att här finns ett bollplank – alla på Artportable kan bolla idéer och det går att få den hjälp som behövs för att få fram en så bra portfolio som möjligt.

Bli medlem i Artportable.