Förbättringar har under den gånga månaden redan skapat fler förfrågningar, och strax sjösätts ytterligare förfiningar för att ytterligare öka dessa. Men vi kan redan idag presentera de åtta norska konstnärer som just nu vunnit störst uppmärksamhet!

Randi Eggen

Randi Eggen är en född konstnärssjäl med ett livslångt kreativt värv, och i hennes konst sker möten mellan ytterligheter. Hon har medverkat i det uppskattade SvD-inslaget, och brinner för att ta konsten vidare.

Randi Eggens ställer för andra året i rad ut på Bryggeutstillinga i Rakvåg på Trøndelagskusten, se mer av hennes konst här.

Dag Hol

Dag Hols konst värdesätter gediget konsthantverk och han ställer sig emot den rådande uppfattningen som sätter idéer och koncept som det centrala inom konsten. Hans kraftfulla målningar har förutom konstguiden även synts i Bättre Konsts SvD-inslag.

Se mer av Dags konst här.

Ole Walter

Ole har följt sin stora passion fotografi nästan hela sitt liv. Han inspireras av sin kärlek för Nordens ljus, det skånska landskapet, de norska fjällen, och Mølen i Norge. Men tvingades han välja så är hans foto-nisch hundfotografering. 

Se mer av Oles konst här.

Morten Sæther

Morten Sæther vill överraska och visa oanade möjligheter inom fotografin. Stämning och bildspråk är de väsentliga elementen i hans foton. Han skyr det artificiella ljuset till förmån för det naturens ljus.

Se mer av Mortens konst här.

Ingunn JM Reinsnes

I Ingunns konst syns naturen i sig självt och i människan. Hon jobbar med kniv och hon jobbar fort. Allt drivet av en plikt att skildra människans övergrepp på naturen. Med rötter i både de sjösamiska och norska befolkningarna kommer hon från en kultur som levt nära naturen, vars levnadssätt hon ser utplånas genom assimilering.

Ingunn ställer ut på Medlemsutstilling Nordnorsk Kunstnersenter i Lofoten, sommaren 2019, samt Samisk kunstfestival 21-24 november 2019 i Alta. Se mer av Ingunns konst här.

Tobbe Malm

Tobbe Malm är uppvuxen i bruksorten Norberg, ett samhälle format av tung järn- och gruvindustri. Överallt syns spår av gruvdriftens brutala ingrepp i naturen: gigantiska hål i marken, betongbyggnader som krakelerar, rostigt järn och konstruktioner som sakta bryts ned. Tobbe jobbar ofta figurativt med material återbrukat från skrothögar eller loppis, ting som ger kontrast i färg och form och som är med på att berätta en historia.

Tobbe är aktuell med en skulptur utanför Oslo domkyrka som skall stå klart till hösten 2019, se mer av hans konst här.

Inger Myklebust

Inger målar för att utmana sig själv. Med både akryl och lekfulla kollage skildrar Inger en egen värld på canvasen. 

Se mer av Ingers konst här.

Leif Nyland

Leif Nyland söker koderna som binder färg och kompositioner samman. Allt för att åstadkomma det språk och mening som tavlan bär på. Med få, välvalda motiv tvingas Leif till delikata penseldrag och noggranna observationer.


Se mer av Leifs konst här.