Med nya förbättringar i Konstguiden har det aldrig varit så enkelt att hitta och komma i kontakt med de anslutna konstnärerna, och ännu bättre ska det bli. Som så många av våra läsare bekantar vi oss med de just nu populäraste akvarellmålarna.

Morgan Ekerås

Morgan Ekerås tavlor präglas av ett stämningsfullt ljus och i dem finns tidpunkter och ögonblick fångade. Han inspireras av det luggslitna och flagnande, det som en gång varit men nu endast väcker känslor och minnen. Både urbana och rurala miljöer skildras mästerligt. Platser man önskar man kunde besöka, men som man vet redan ligger i det förflutna.

Morgan ställer ut på Galleri Ekerås Vintern 2019/20, se mer av hans konst här.

Peter Czerniak

Peter Czerniak skildrar förändringar i storstäderna.  Med stämning, ljus och skuggor skapas en unik atmosfär. Verkligheten må inte alltid stämma överens men tavlornas klingar ändock helt sanna. 

Peter ställer ut på Edsvik Konsthall i Sollentuna under hösten 2019, se mer av hans konst här.

Marie Andersson

Med en egen färgpalett skildrar Marie Anderssons de svenska fjäll som kommit att bli hennes signum. Hennes tavlors ljus lämnar spår av ro och frid. I lugna bäckar i fjällbjörkskog och i renarnas framfart i yrsnön finner hon sin inspiration.

Se mer av Maries konst här.

Anna-Liisa Ekku Åstrand

Anna-Liisas pittoreska scener och naturskildringar vittnar en modig och orädda konstnärsgärning som drivs det uttalade målet att blottlägga den egna själen.

Anna-Liisa deltar just nu i Väsby Konsthalls jurybedömda utställning och en utställning i Helsingfors med start 9:e juli, se mer av hennes konst här.

Bjarne Madsen Härdig

Bjarne Madsen Härdigs konst är konst som ger betraktaren en chans att lära känna sitt eget inre ljus och mörker. Den balanserar det dova, mystiska och nästan molokna, mot det hoppfulla och skira, som är på ständig väg tillbaka.

Se mer av Bjarnes konst här.

Dana Ingesson

Reptil-känsla – Dana Ingessons ord för tillståndet i vilket hon skapar sina tavlor ger en omedelbar uppfattning om hennes process. Med känsla och intuition som ledorden tar hennes vilda abstraktioner tar form.

Dana blev nyligen tilldelad juryns stora pris vid Artist du Monde i Cannes och ställer ut i Stenstorp och Agora Gallery i New York, se mer av hennes konst här.

Jony Eriksson

Varmt och skickligt avbildade djur ger Jonys akvareller en unik prägel. En klart och tydligt kärleksfull relation relation till naturen finns att beskåda för den som vill.

Jony ställer ut på nordicwildlifeart mellan den 29 juni och 28 juli, se mer av hans konst här.