Från restaurangbranschen till konstvärlden – efter att ha spanat på Artportables utveckling ett tag vågade Nikolas Atanasof ta steget och söka en tjänst som konstkoordinator. Flera av de erfarenheter han vann inom restaurangbranschen kommer dessutom väl till användning i mötet med konstnärer.

Sök jobb på Artportable här

Som ny konstkoordinator på Artportable har Nikolas Atanasof blivit en del av ett målmedvetet och upplyftande team med blickarna riktade mot utveckling och framgång. Artportable erbjuder ett socialt community och en marknadsföringsplattform för konstnärer och kreatörer där man som koordinator bland annat hjälper konstnärer hitta rätt i den digitala marknadsföringsdjungeln.

– Om man jämför med andra säljjobb så blir samtalen här på en mycket mer personlig nivå. Jag satt i telefon i femtio minuter med en konstnär och bara pratade om högt och lågt, den dialogen som man har och relationen som man vårdar tycker jag är svinkul!

Nikolas har det senaste decenniet befunnit sig inom restaurangbranschen och i samband med pandemin kom ett branschbyte väldigt lägligt. Med facit i hand blev det långt bättre än han hade förväntat sig, och nu har han hittat ett företag som han är verkligt intresserad av.

– Jag hade följt Artportables utveckling sedan sommaren och varit väldigt nyfiken. När jag väl sökte gick det otroligt fort fram till att jag hade min första dag och mottagandet var otroligt. Jag hade väntat mig att få ett ”här har du luren och datorn, kör igång”. Men omvårdnaden och själva HR-processen var ett otroligt plus i kanten. Det känns tokbra!

Sök jobb på Artportable här

Har du kunnat ta med dig något från restaurangbranschen som varit till hjälp i din nya yrkesroll?

– Ja, definitivt. Framförallt mitt sätt att möta människor, både över telefon och i verkligheten. Jag har ett lugn och är en mycket bättre lyssnare än jag var för åtta år sedan. Det jag har tagit med mig från restaurangbranschen, och från mitt idrottsintresse, är att jag på ett ödmjukt sätt försöker bli bäst – vilket passar väldigt bra för den här rollen.

Vilka egenskaper är viktiga att ha som konstkoordinator, enligt dig?

– Det är alltid ett plus om man har lite arbetslivserfarenhet, man behöver inte ha jobbat med sälj men lite vinnarskalle är bra att ha. Det allra viktigaste är en vilja, en vilja att sälja och nå framgång. Och en vilja att lära sig massa om konst varje dag – vilket har blivit fallet för min del.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?

– Vi är fyra konstkoordinatorer just nu och jag tror vi alla jobbar lite olika. Det är väldigt flexibelt på det sättet. Just nu, för mig som är ny, handlar det om att vårda kontakter och bygga relationer med konstnärer. Det blir väldigt mycket telefon och att vara lyhörd, att ta på sig deras skor och att försöka få dem att lyckas med hjälp av oss.

Vad kan man förvänta sig som ny medarbetare på Artportable?

– Man får ett otroligt härligt bemötande och välkomnande. Kollegorna är magiska! En salig blandning där ingen är speciellt rädd att korsa avdelningsgränser. Det är högt och lågt blandat, allt från grundarna, IT och marknad, produktion och så till oss konstkoordinatorer på sälj. Det är personligt och alla är drivna uppåt. Det känns kul att komma till kontoret varje dag – en himla härlig stämning helt enkelt!

Sök jobb på Artportable här