Anton Börjesson klev för första gången in på Artportables kontor i början av 2019. I samma veva gjorde han även entré i konstbranschen. En affärsgren som, efter ett och ett halv år av nära kundkontakt, numera har gjort att konst fått en särskild plats i hans identitet och intresse.

Sök jobb på Artportable här

Artportables Art Coordinator tillika stjärnsäljare Anton Börjesson trivs som handen i handsken på kontoret här på Södermalm. Anton, som har en bakgrund från olika säljjobb sen tidigare upplever Artportable som en utvecklande arbetsplats där han har möjligheten att hjälpa konstnärer att lyfta till sin fulla potential.
– Att få påverka konst- och kulturvärlden i Skandinavien så mycket som vi gör är inget annat än fantastiskt. Man får upp ögonen för konst på ett helt annat sätt än tidigare och lär sig därmed mycket om estetiska verksamheter och konsthistoria. Det är oerhört intressant att följa våra konstnärers utveckling och deras vardagliga liv som förstås kan vara väldigt annorlunda. Konstnärer drömmer ofta stort, och att få följa med i deras framtidsplaner och hjälpa till i den resan känns toppen.

I jobbet på Artportable har Anton daglig kontakt med ett stort antal konstnärer. Anton fungerar som en mellanhand för konstnärer och deras kunder och kämpar för att de ska sticka ut i det stora stimmet som finns av nyetablerade kreatörer.
– Jag älskar hur det här skiljer sig mycket från saker jag gjort tidigare. Vi jobbar väldigt långsiktigt med våra konstnärer, vill alltid bygga upp personliga relationer och skräddarsydda lösningar som passar just dem och deras konstnärskap.

Anton anser även att platsen Artportable befinner sig på Stockholm inte är något annat än den perfekta adressen för en konstplattform i Sverige. I dessa trakter, på Åsögatan 176-178 finns det ett tydligt konst- och kulturfokus. Ett fokus som inte bara gör att konstnärerna som ställer ut märker att de uppmärksammas extra av förbipasserande, utan även gungar in kontorets medarbetare i en konstfull miljö.
– Vi har ett otroligt bra kontor och jag älskar dessa kvarter på Södermalm. Det är som hemma för mig och jag får verkligen en familjär känsla av att sitta här och att promenera runt på gatorna i närheten.

”Det är som i alla relationer – väldigt viktigt att lyssna.”

 Även om Antons arbetsområde sträcker sig från allt som boka in och ansvara för utställningar till att sköta översikten på försäljningen, är det just kundkontakten han beskriver som central och kanske den allra viktigaste delen.
–  Att låta våra konstnärer få sina röster hörda och hjälpa dem utefter deras önskemål. Min roll, som handlar mycket om att både sköta servicen och försäljning på företaget, betyder att jag både kurerar kontakten med våra konstnärer och även ser till att de får ut så mycket av deras medlemskap som möjligt.

Anton har en idrottsbakgrund från boxning, och har en del att hämta från ringen när det kommer till att bygga upp en självförtroende.
– Jag tävlade lite i tonåren och visst är det så, ja – att det alltid finns saker att ta med sig från idrotter. Idrotter som man utövar på ett individuellt plan handlar mycket om att hantera sitt självförtroende. Så där hade jag en del att ta från när jag började här och skulle få kontakt med en helt ny värld. Den fanns mycket styrka att hitta inne i sig själv från boxningen och det går även att applicera på mycket i vardagen.

Sök jobb på Artportable här