Från och med den 29 juli ställer Maria Nil-Imre Andersson ut i Bättre Konsts Showroom. Fyra färgsprakande målningar hänger just nu i Showroomet och ytterligare fyra målningar finns på plats i lokalerna för hängning under perioden.

År 2014 lovade Maria sig själv att måla minst en bild per dag. Till slut blev det 554 bilder under året. Samtidigt som hon ställt ut ända sedan 1973, då hon medverkade i en samlingsutställning, har lusten att ställa ut den egna konsten stigit. Kreativiteten är det ingen brist på och inbegriper också konsthantverk och författande. I måleriet som nu lyser upp Showroomet träffas vi av färg, ljus och andlighet!

– Jag är en person som ser ansikten i allt, ibland målar jag fram det jag ser. Det är ett val jag ställs inför om jag ska måla fram ansiktet eller ej. Måleriet är inte religiöst men det finns en andlig, inre ton av hur jag upplever livet.

Marias måleri och skrivande tangerar varandra. I hennes tidigare publicerade bok ”I länder bortom illamående” delar hon med sig av en tid som innehöll maniska perioder och djupa depressioner blandade med panikartad ångest. Marias måleri passade in i texten som bitar i ett pussel.

– När jag skrev boken letade jag ett tag efter bilder. Det visade sig att bilderna jag redan målat hade en perfekt plats i texten. Boken var helt enkelt målad innan den var skriven.

Maria fortsätter att sätta kreativiteten och det konstnärliga utloppet främst. Samtidigt har en lust väckts under de senaste åren att sälja sin konst. Det känns idag allt roligare när de kommer ut och får ”luft under vingarna.” Jag vill att den som ser mitt måleri ska få en bra känsla. Jag vill inte uppröra eller att det ska vara sensation. Jag vill bara att det ska vara en skön upplevelse och något man mår bra av.

 

 

Maria följer många av Vedic arts principer både i livet och i konstnärskapet. Utöver Utställningen i Bättre Konsts Showroom ställer hon ut under tre dagar i september genom föreningen Konst i Kvadrat.

Maria Nil-Imre Anderssons utställning i Bättre Konsts Showroom pågår under tre veckor. Kontakt http://aws.artportable.com/artist/maria-nil-imre-andersson/

Kontakta Bättre Konst http://aws.artportable.com/kontakt/