Galleristens tips bar frukt. Ingrid inledde ett nära samarbete med Bättre Konst och fick tillgång till Sveriges största konstpublik. Konstkordinatorernas kompetens blev ytterligare en tillgång i den redan framgångsrika karriären.

Ingrid Roth är sedan ett decennium tillbaka ett namn på den internationella konstscenen. Hon ser Bättre Konsts bredd och räckvidd som ännu en tillgång att addera till sitt verktygsbälte.

– Det blir ett till sätt att nå ut med min konst.

Ingrid är ett relativt nytt tillskott till Bättre Konst-familjen, och har efter tre månader inget annat än lovord om samarbetet.

– Jag tycker samarbetet har gått väldigt bra, allt har fungerat som det ska!

Ingrids galleri, Östersundsgalleriet Galleri Renée, hade sedan innan ett samarbete med Bättre Konst. Det var via dem som Ingrid fick upp ögonen för de möjligheter som Bättre Konst breda publik innebar.

– Det var min gallerist som tipsade mig! Så jag undersökte Bättre Konst och såg att kreatörerna där höll hög kvalitet. Det kändes definitivt som en kvalitetsstämpel att synas där.

Ingrid har själv varit aktiv i kontakten med Bättre Konst.

– Jag hörde av mig och tog en lunch på Långholmen med Erik och Johan. Redan från början kändes kontakten personlig och nära.

I samråd med Konstkordinatorerna blev Ingrid del av den snabbt växande Konstguiden, och en av konstnärerna som lyftes i Bättre Konsts regelbundna inslag i Metro:s och SvD:s kulturdelar.

– Att synas i Metro var väldigt roligt! Efter det var det många som hörde av sig.

Vad är då Bättre Konsts hemliga ingrediens? Konstkordinatorernas nära samarbete med kreatörerna är en gissning.

– Michaela ringde här om dagen för att stämma av och vi hann också med att diskutera lite om våra Indien-upplevelser! De är inte bara kunniga och kompetenta, utan visar genuint intresse och förståelse för ens konstkarriär.

Ingrid Roths skapande har tagit henne över hela världen, bland annat till Bangkok, Thailand.

– Sju år efter jag börjat göra konst på heltid blev jag inbjuden till en painters workshop vid Bangkoks universitet.

Där kom hon i kontakt med den grupp konstnärer som skulle bli livslånga vänner.

– Några år senare fick jag ett utsmyckningsuppdrag i Jämtland, och bjöd hit mina vänner från sydostasien. Vi bodde tillsammans i tre veckor och jobbade med spillvirke som vi bearbetade och pusslade ihop.

Gruppen tog sitt namn Puzzle, från upplevelsen.

– Vi var redan nära, men efter den upplevelsen blev vi sammansvetsade, ihoppusslade!

Gruppen Puzzles utsmyckning. Foto: Ingrid Roth.

Ingrid har ingen brist på källor till stöd och inspiration i sitt liv, och är till och med föremål för en bok av författaren Puspita Ray.

– Puspita är en av konstnärerna jag lärde känna i Indien, som just nu skriver en bok oss, två kvinnor som självständigt verkar inom konsten i varsina delar av världen.

Till allt detta har Ingrid adderat ytterligare en språngbräda i form av Sveriges största mest engagerade konstpublik.

– Bättre Konsts tjänster är ett mycket välkommet tillskott till mitt skapande!

Ingrid Roth är aktuell med:

Grupputställning med gruppen Puzzle på Galleri Renée, Östersund. 27:e juli

Soloutställning på Galleri Puckeln, Stockholm. 5:e okt.