Bli medlem på Artportable!

Tina Jilleskogs utställning i Artportables Showroom imponerade på många förbipasserande och slutade med att hon sålde samtliga sina verk till en och samma köpare. En dröm för många konstnärer, speciellt under en tid som kan verka lite tuffare – ”Allt funkade fantastiskt bra, speciellt i coronatider”.

Inför sin utställning i Artportables Showroom upplevde konstnären Tina Jilleskog en viss oro, inför att ställa ut mitt under en pandemi – speciellt med tanke på att hon inte kunde åka upp till Stockholm själv.

– Jag hade ångest för jag tänkte att jag skulle behöva åka upp till Stockholm och fixa allt. Men det funkade superbra utan att jag var där, Artportable har varit fantastiskt samarbetsvilliga och hjälpsamma.

Hur gick kommunikationen under utställningen?

– Jag hade telefonkontakt med de på Artportable, ibland ringde jag och ibland ringde de. De berättade om att det var många som stannade och tittade – och det var väl det enda tråkiga med att jag inte kunde vara där. Jag hade ju velat sitta på ett café mitt emot och titta på människorna som stannade till. Men det funkade ju jättebra trots omständigheterna.

Marknadsförde du utställningen själv på något sätt?

– Ja, jag delade artikeln om utställningen på Facebook och bad mina vänner dela. Jag lade upp så mycket jag kunde under utställningen och fick bra respons. Det är många som har hört av sig och varit intresserade.

Hur gick det till när dina verk hittade en köpare?

– Min konstkoordinator ringde upp mig och berättade. Sedan fick jag direktkontakt med köparen och vi fick prata och komma överens. Så slutade det med att han tömde hela utställningen, han tog med sig allt – 55 mössor och 24 holkar. Det var ju lite lustigt.

Bli medlem på Artportable!

Tina Jilleskog fokuserar på trädgårdskonst och skapar livfulla sticktovade mössor och originella fågelholkar tillsammans med sin man. Till utställningen skickade hon upp allt hon hade.

Och det stannande inte där.

– Det var en kille som skrev till mig att han bodde på Södermalm och att han hade gått förbi min utställning varje dag. Men när han väl bestämde sig för att gå in och handla, ja då var alla sålda. Så efter det fick jag en beställning av honom på två holkar. Tack vare utställningen och även en annons i Aftonbladet har jag fått ytterligare kontakter och förfrågningar vilket är superkul, för då kommer ju verken ut och används så att folk får se dem.

Vad mer tar du med dig från din lyckade utställning?

– Jag är väldigt nöjd med hela konceptet och att det funkade så bra nu i coronatider. Det är ju som det är nu, det finns ju kanske inte lika stor marknad, så Artportable kom verkligen i grevens tid för jag vet inte hur jag hade gjort det annars! Så jag är väldigt nöjd, alla har varit så hjälpsamma, fina och trevliga.

 

Bli medlem på Artportable!