Under hela november kommer Artportables födelsedag firas med jubileumstillställningar i Showroomet på Åsögatan 176 i Stockholm. Det blir utställningar och livemålningar, lansering av webbshop och fina kampanjer för alla konstälskare att ta del av.

I ett års tid har visionen om att hjälpa konstnärer sprida sin konst i världen fått leva och frodas. Artportables första år har gått otrolig fort och höjdpunkterna har varit många. Vi flyttade till nya lokaler på Åsögatan 176 där kontoret kombinerades med ett Showroom – en perfekt plats att synliggöra våra konstnärer på. Rummet är i dag fullbokat för utställningar i tolv månader framåt! I vårt showroom har vi även haft live-streaming där konstnärer anslutna till Artportable visat upp sin skapandeprocess –  och under hösten fick vi ensamrätt på att live-streama eventet Kreativ Paus från Liljevalchs. Ett fint initiativ med fokus på att bättre hälsa genom kreativt skapande.

artportable

Vår familj har verkligen växt under året, på flera olika sätt. I dag har vi konstnärer från Sverige, Norge, Danmark, Finland, Island och Tyskland som anslutit sig till Artportable. Tillväxten fortsatte även på Facebook (26 970 följare) och Instagram (6 142 följare) och skådespelaren Regina Lund hyllade Artportable i TV4 Nyhetsmorgon. Tre av våra videos på Facebook virala med över en miljon visningar vardera. Vårt utökade community ledde till att vi lanserade Facebookgruppen Artportable Members – en plattform för inspiration, skapande och gemenskap medlemmar emellan. Under året anordnades även fyra konstutställningar på Skeppsholmen i samarbete med Kulturfyren, där anslutna konstnärer fick möjligheten att visa upp sina verk för allmänheten.

artportable 1 year

Vi har även anställt fler personer med expertis inom konst och marknadsföring: Carl Nyberg som Business Manager, Cecilia Spendler blev vår nya Art Curator och Manuela Cobos har fått rollen som Head of Culture. Dessutom har vi tre nya konstkoordinatorer för att kunna nå ut till allt fler kreatörer runt om i Europa. Artportable har dessutom handlett åtta stycken LIA-studenter från IT-högskolan, IHM, Medieinstitutet och Astar.

Efter ett minst sagt berikande och utmanande år riktas blickarna nu framåt, mot 2021, med målet att fortsätta stärka Artportable som en väsentlig aktör inom konstvärlden.

utstallning