Sedan Marie Engström började satsa helhjärtat på konsten har det resulterat i en rad utställningar och försäljningar. Nu ställer hon ut i Artportables Showroom på Åsögatan.
– Det är häftigt att ställa ut, säger Marie.

Marie Engström har under flera år kunnat iaktta reaktioner hos de som betraktar hennes verk – verk som syftar till att skapa energi och lugn.
– Besökare stannar lite längre framför vissa dukar. De står gärna och pekar, och till mig säger de att verken är fina och glädjefyllda.

Marie har sin ateljé hemma och ägnar inte sällan hela dagar åt det som blivit ett sätt att leva.

– Måleriet gör att jag kommer ifrån vardagen och gör att jag inte ser något annat än just det jag jobbar med. Jag mår bra av det, men kvaliteten på måleriet beror också på dagsformen. Jag vill jobba i lugn och ro.

Marie arbetar också med silver men i Showroomet inne på Artportables kontor står dock målerit i fokus. Motiven går från abstrakta till figurativa, med blommor och blad som sträcker sig ut ur grönskan mot betraktaren – som om de vill påminna oss om ljuset bortom decembermörkret.

–  Jag målar allt mer abstrakt, på det sätt som ger mest utlopp för mina känslor och glädje. Jag använder färger som är lätta att gilla till vardags, och även inom de grå nyanser jag använder så finns ett stort spektra.

Konsten har funnits med sedan barnsben och konstnärskarriären fick till sist fart när de egna barnen flyttade ut.

– När jag själv växte upp tyckte jag om att måla i ensamhet, jag skapade och tecknade istället för att springa ute. I skolan blev jag uppmuntrad att fortsätta. Att skapa är fortsatt det primära även om det också kommit att bli viktigt med utställningar och försäljning.

Marie har jobbat med lera, glas och metall och har utsmyckningar på offentliga platser i både keramik och metall. Under det närmsta året förbereder Marie en utställning på Konstringen men jobbar också aktivt med att få till ytterligare utställningar. Inom sitt skapande fortsätter hon kring teman som natur, rörelse, färg, ljus och stadsliv.

Se fler verk