Idag går det att köpa vackra posters online från många olika formgivare. Du finner enkelt något till ditt hem oavsett stil och tycke. Originalverket kan ha en betydligt längre historia – använd postern för att lära känna konstnärerna!

Framgången för posters online visar att de verkligen går att använda för att skapa en personlig stil. En poster eller en hel vägg med posters kan vara det som får bostaden att verkligen kännas som hemma. Samtidigt känner få till det konstnärliga arbetet bakom motiven som ofta är skapade av nordiska konstnärer.

Lär känna konstnärerna

Idag är det populärt att köpa motiv med nordiska konstnärer. Att köpa en poster med en konstnär är en bra ingång till att lära känna ett konstnärsskap. Ta kontakt med konstnären eller det galleri som representerar konstnären. På så sätt kan du få en bättre uppfattning om konstnärens hela produktion. Förmodligen kommer det att vara kittlande att se att priserna på originalverk inte alltid är jättehöga. Ofta målar konstnären flera verk i den stil du gillar. Hur fint vore det inte att få köpa samma motiv som du har som poster fast original!

Hitta konstnärer och originalkonst på Artportable

Speglar vår tids värderingar

Framgångsrika posters speglar sin tids värderingar, trender och viktigare händelser. De blir därför en tidsspegel och en indikator på trender. Idag trender bland annat motiv från naturen. Den samtida konsten har också fått en stor plats.

Konstnär och konstkoordinatoor i Artportables Showroom

Tips för att hitta rätt poster

Förr i tiden var det en utmaning att hitta sin favoritposter. Idag har de flesta stora posteraktörer ett rikt utbud av vackra och unika posters och prints. Många satsar på ett unikt utbud, därför kan det vara värt att titta runt bland flera olika aktörer.

Stöd designers och konstnärer

Posters har blivit ett sätt för konstnärer att komma in i betydligt fler hem. Du som uppskattar inredningsdetaljer och samtidigt vill stödja nordiska designers och konstnärer har därför en hel värld att utforska. Du kommer ofta undan med ett bra pris. Men inget slår så klart ett originalverk!

Hitta konstnärer och originalkonst på Artportable